HÍREK

Magabiztos továbbjutás a Magyar Kupában

2020-02-19

Magabiztos továbbjutás a Magyar Kupában

A második mérkőzést is megnyertük a Dunaújváros ellen, így bekerültünk a legjobb nyolc közé.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Dunaújváros–MTK Budapest 0-2 (0-1)

Dunaújvárosi Stadion, 500 néző

Vezette: Molnár Attila (Antal, Garai, Bornemissza)

Gólszerző: Bíró (34.), Gera (64.)

Sárga lap: Bíró (49.)

Dunaújváros: Pokorni – Barta, Hompót, Puskás, Horváth – Busa, (Beszterczei, 68.) Dorogi (Mohamed, 68.), Barna, Áman – Kovács (Tapiska, 73.), Szepessy

Vezetőedző: Lőrincz Emil

MTK Budapest: Varga – Fülöp, Varju, Nagy, Deutsch (Kanta, 71.) – Palincsár, Kata, Bognár – Katona (Gera, 61.), Bíró, Schön (Lencse, 61.)

Vezetőedző: Michael Boris

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Dunaújváros együtteséhez látogattunk. Hazai pályán 3-0-ra vertük Lőrincz Emil együttesét, így mi voltunk a toronymagas esélyesek.

Mindössze öt perc kellett ahhoz, hogy szinte végérvényesen eldöntsük a párharcot: Bognár kiváló passza után Bíró lőhetett, ám Pokorni bravúrral hárított.

Ezután két hazai lehetőség következett: Szepessy előbb távolról találta el a felsőlécet, majd szöglet után fejelt a kapunk mellé.

A 34. percben megszereztük a vezetést Bíró Bence révén. Bognár szögletét úgy tűnt, tisztázni tudja a védelem, de Bíró jól nyúlt bele a labdába, ami így a bal felsőben landolt. (0-1)

Négy perccel később Busa éles szögből eleresztett kísérletét szép mozdulattal hárította Varga, majd a félidőt Kata távoli próbálkozása zárta, melyet Pokorni hárított.

A 61. percben Michael Boris pályára küldte Gerát és Lencsét is, aminek három perccel később meg is lett az eredménye. Lencse húzott el a bal szélen, beadását Gera levette, majd higgadtan, fordulásból lőtte a kapuba. (0-2)

A 80. percben remekül hoztuk ki a labdát, Bíró szökött meg a bal oldalon, majd Bognárhoz centerezett, aki a bal lábára cselezett, sajnos azonban a befejezés nem sikerült. A rendes játékidő utolsó perceiben Lencse lövését kellett blokkolnia a védelemnek, ezen kívül egyik csapatnak sem sikerült nagy helyzetet kidolgoznia, így összesítésben 5-0-ás győzelemmel bejutottunk a legjobb nyolc közé.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman