HÍREK

Biztos előnyt szereztünk a Magyar Kupában

2020-02-12

Biztos előnyt szereztünk a Magyar Kupában

Csapatunk háromgólos előnyt szerzett a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében hazai pályán a Dunaújváros ellen.

Mi kezdtünk aktívabban, az 5. percben Fülöp beadását Mezei fejelte a kapu mellé, majd két távoli lövés - Fülöpé és Csekéé - kerülte el a dunaújvárosi kaput.

A 18. percben aztán megszereztük a vezetést: Prosser kapott labdát a bal szélen, befelé cselezett, majd a második hullámban érkező Bognár elé tálalt, aki 11 méterről laposan a bal alsóba gurított (1-0).

Nem sokkal később növelhettük volna előnyünket, ám Bognár pontos beadása után Fülöp nagy helyzetben, 6 méterről kevéssel a léc fölé bólintott.

A 28. percben azonban így is betaláltunk: Cseke remek labdája után Bíró 5 méterről - emberét megelőzve - a kapuba fejelt (2-0).

Újabb pár perc elteltével még komolyabb lehetett volna az előnyünk, ám Prosser remek, 28 méteres szabadrúgása után a bal kapufáról kifelé jött a labda.

Szintén nem sok hiányzott Csekének a gólhoz, aki 17 méterről alig tévesztett célt, így a félidő 2-0-val zárult.

A szünetben Kata váltotta elővigyázatossági okokból Csekét. A Dunaújváros a második félidő első pár percében kétszer is veszélyeztetett, de az egyik helyzetnél mellé ment a labda, majd Ámon tekerését tenyerelte ki a léc alól Varga.

A kontrából viszont mi találhattunk volna be, miután Prosser remekül ugratta ki Bírót, aki 13 méterről laposan lőtt, Pokorni szögletre mentett.

Negyedórával a vége előtt megnyugtatóra nőtt a fórunk: Bíró kapott labdát a tizenhatoson belül, lefordult védőjéről, és hidegvérrel a bal alsóba gurított (3-0).

A folytatásban már nem esett újabb találat - Nagy Zsombornak volt még egy fejese, Katonának pedig egy szép lövése -, így megnyugtató, háromgólos előnnyel várhatjuk a visszavágót, amelyre egy hét múlva, február 19-én kerül sor. 

MTK Budapest - Dunaújváros 3-0
Gólszerzők: Bognár (18.), Bíró (28., 76.)

Összeállításunk: Varga - Fülöp, Baki, Varju, Nagy Zs. - Cseke (Kata, 46.), Mezei (Kovács M., 82.), Bognár - Prosser (Schön, 66.), Bíró, Katona.

A mérkőzés részletes szöveges tudósítása ide kattintva érhető el.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman