HÍREK

Győzelemmel maradtunk a tabella élén

2020-03-01

Győzelemmel maradtunk a tabella élén

Lencse és Bognár találatai után nyertünk a Tiszakécske ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése itt.

MTK Budapest - Duna Aszfalt TLC 2-1 (1-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1683 néző

Vezette: Hanyecz Bence (Máyer, Hofbauer)

Gólszerző: Lencse (26.), Bognár (59.), ill. Gréczi (92., 11-esből)

Sárga lap: Pintér (91.), ill. Horváth A. (34.)

MTK Budapest: Somodi – Fülöp, Pintér, Nagy Zs., Schön (Kata, 65.) – Palincsár, Cseke, Bognár – Prosser (Gera, 72.), Lencse (Bíró, 79.), Katona

Vezetőedző: Michael Boris

A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában támadó felállásban kezdtünk a Tiszakécske ellen: Schön volt a balhátvéd, míg Katona elöl kapott szerepet.

Pintér közeli fejese után - amely fölé és mellé ment - Prosser előtt adódott az első nagyobb lehetőség, az 5. percben nem sokkal csavart a jobb felső sarok mellé szabadrúgásból.

A félidő közepéig mi többször is távolról próbálkoztunk, míg a vendégek részéről Máté fejese jelentett esélyt.

A vezetést mi szereztük meg: a 26. percben Bognár zseniális mélységi passzára Lencse startolt rá, majd közelről a kapus mellett a jobb alsóba gurított (1-0).

Nem sokkal később növelhettük volna előnyünket, Prosser szögletét Pintér csúsztatta a rövid oldalon alig a hosszú felső sarok fölé, így 1-0-val fordultak a csapatok.

A második játékrészben először a Tiszakécske került helyzetbe: Simon Márk távoli lövésénél kellett nagyot védenie Somodinak. 

Azonnal visszavettük a kezdeményezést, így az 54. percben Prosser ugrott ki a jobb szélen, belsővel lőtt, a kapus szögletre mentett. Három perc elteltével Bognár szabadrúgását a hosszún Pintér fejelte a kapu mellé, belső védőnk többször is közel járt a gólhoz. 

Az 59. percben aztán megdupláztuk előnyünket: Prosser húzott befelé a tizenhatos jobb oldalán, a bal szélen kiugró Katonának passzolt, ő belsővel a bal alsót vette célba, a kapus védett, ám a kipattanót a jobbról érkező Bognár a rövid alsóba vágta (2-0).

Pár perccel később Prosser is betalálhatott volna, ám 16 méteres lövését a bal alsó sarok elől védte a kapus.

A hajrában még szépített a vendégcsapat: a Pintér lerántása után megítélt büntetőt Gréczi Gábor magabiztosan vágta a léc alá, bár Somodi az irányt jól eltalálta - csapatunk ezzel együtt magabiztosan hozta a győzelmet, megérdemelt 2-1-es sikerünkkel továbbra is vezetjük a tabellát.


 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman