HÍREK

Küzdelmes meccsen pont nélkül maradtunk

2020-03-08

Küzdelmes meccsen pont nélkül maradtunk

Sok második félidei lehetőségünk ellenére 3-1-es vereséget szenvedtünk a jól kontrázó Kazincbarcika otthonában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Kazincbarcika–MTK Budapest 3-1 (1-0)

Putnok, Várady Béla Sportközpont, 600 néző

Vezette: Takács Tamás (Nagy, Szilágyi, Belicza)

Gólszerző: Kovác (20.), Mikló (82., 90+1) illetve Lencse (54.)

Sárga lap: Toma (15.), Németh (59.), Mitruscsák (85.) illetve Bognár (18.), Kata (45.), Lencse (59.), Katona (71.)

Kazincbarcika: Horváth – Toma, Oltean, Fótyik, Farkas, Mikló – Németh (Szűcs, 71.), Heil, Krausz – Kovác (Géringer, 90.), Korbély (Mitruscsák, 80.)

Vezetőedző: Dzurják József

MTK Budapest: Somodi – Fülöp (Gera, 76.), Pintér, Nagy, Deutsch – Bognár, Kata (Palincsár, 45.), Mezei – Prosser (Bíró, 66.), Lencse, Katona

Vezetőedző: Michael Boris

A Merkantil Bank Liga 27. fordulójában a 16. helyen álló Kazincbarcika otthonába, a putnoki Várady Béla Sportközpontba látogattunk. Az őszi fordulóban Bognár góljának köszönhetően otthon tartottuk a három pontot a borsodi alakulattal szemben.

A találkozó kezdeti szakaszában nem igazán tudott egyik csapat sem igazi helyzetet kialakítani, először a 14. percben veszélyeztettünk, ekkor Horváth tolta ki Prosser kellemetlen szabadrúgását.

Öt perccel később a Barcika előbb élesen belőtt szabadrúgásból riogatott, majd a 20. percben Kovac révén a vezetést is megszerezték: jobb oldali beadás után a barcikai csatár ügyes mozdulattal kanalazta a labdát a felső sarokba (1-0).

Rendkívül hajtós mérkőzést láthattak a kilátogatók, egyik csapat sem riadt vissza a kemény belépőktől. A 27. percben Fülöp fejelt össze Krausszal, mindkét játékos ápolásra szorult, szerencsére jobbhátvédünk – turbánnal a fején – tudta folytatni a játékot.

A 33. percben újra Kovác okozott problémát védelmünknek, Somodi szögletre ütötte sistergős löketét, a sarokrúgás után pedig Oltean fejelt a kapunk fölé. Négy perccel később Heil tűnt fel a kapunk előtt, lövése a védőinkről pattant szögletre, majd Kovác gólját érvénytelenítette les miatt a partjelző.

Öt perccel a játékrész vége előtt Prosser kapta meg szélen a labdát, befelé cseleztt, de lövése nem okozott gondot Horváthnak. A legnagyobb lehetőségünk a 41. percben következett: Mezei, Katona, Lencse volt a labda útja, csapatkapitányunk éles szögből a kapufát találta el, így egygólos hátrányban mentünk az öltözőbe.

A második játékrészre Kata Mihály helyett Palincsár Martint küldte a pályára Kata Mihály helyett Michael Boris vezetőedző. Sokkal jobb felfogásban jöttünk ki erre a félidőre, beszorítottuk a Barcikát a saját térfelére. Prosser az 53. percben a tizenhatoson kívülről lőtt, picit tévesztett célt.

Az 54. percben meglett az eredménye annak, hogy nagyobb fokozatba kapcsoltunk: Bognár szögleténél Lencse emelkedett a legmagasabbra, és gyönyörűen fejelt a felső sarokba (1-1).

Egy perccel később Lencse ment el a bal oldalon, a labda Bognárhoz került, aki okos csel után lőtt mellé. A félidő derekán kezdtek elszabadulni az indulatok: Katona akasztotta össze a bajuszát Korbéllyal, ami kisebb kakaskodáshoz vezetett, végül Lencse és Németh kapott sárga lapot.

A 65. percben már a játékra koncentráltak a csapatok: Bognár végezhetett el ígéretes helyről szabadrúgást, Horváth akrobatikus mozdulattal védett. Öt perccel ezután Katona ugratta ki a csereként beálló Bírót, az utolsó pillanatban blokkoltak a védők, majd Fülöp fejesénél kellett újra védenie Horváthnak.

A második félidőt szinte végig támadtuk, mégis a Barcika talált be a 82. percben az első lehetőségéből a második játékrészben: Heil tette át a hosszú sarokra a labdát, Mikló becsúszva lőtt Somodi hálójába. (2-1).

A hajrában teljesen kinyíltunk, amit a hosszabbításban Mikló révén ismét kihasznált a Kazincbarcika, így 3-1-es vereséget szenvedtünk Putnokon.

Szerdán a Dorog ellen, hazai pályán folytatjuk, ahol kiharcolhatjuk a négy közé jutást a Magyar Kupában.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman