HÍREK

"Ebben a klubban szeretném magam tökéletesen felépíteni" - interjú Csekével

2020-01-21

"Ebben a klubban szeretném magam tökéletesen felépíteni" - interjú Csekével

Mint arról beszámoltunk, az MTK Budapest kivásárolta szerződéséből Cseke Benjámint, aki ezzel párhuzamosan hosszútávra elkötelezte magát klubunkhoz.

A 25 éves középpályás az aláírást követően nyilatkozott az eddig nálunk eltöltött hónapokról, a téli felkészülésről és arról is, mi motiválja őt különösen.

Hogy fogadtad, hogy klubunk "idő előtt" érvényesítette a vételi jogát?
- Nagyon örülök annak, hogy véglegesen megvásárolt az MTK Budapest, mert amióta idekerültem, igyekeztem olyan teljesítményt nyújtani, ami ezt elősegíti.

Várhattunk volna akár nyárig is ezzel, de szerintem mindenkinek az volt a legjobb, ha ez a lépés már most megtörténik.

Sokkal jobb ugyanis, ha egy játékos hosszútávon tud tervezni valahol, egy klub pedig hosszútávon számíthat egy játékosra, ez tiszta helyzetet teremt. 

Ősszel szezon közben kerültél hozzánk, mégis gyorsan sikerült a beilleszkedés. Minek köszönhetően?
- Sokat jelentett, hogy Michael Boris ismert engem, az U21-es válogatottban 3-4 összetartáson részt vettem nála, de edzőmeccsen és tétmérkőzésen is szerepeltem az együttesében, így tudta, mire vagyok képes. Jól esett, hogy követte a karrieremet, azt is tudta, hogy nyáron szívesen váltanék. Amikor Pakson nem úgy alakultak a dolgaim, ahogy terveztem, egyáltalán nem bántam, hogy pont az MTK keresett meg. Úgy éreztem, ennél a klubnál biztosan megkapom az esélyt, csak rajtam múlik, élek-e vele. Mivel vezetőedzőnknek volt egy előzetes bizalma felém, ezért az adandó alkalommal be is tett a csapatba, én pedig úgy érzem, tettem is azért, hogy ne engedjem át a helyem másnak.

Mekkora szerepe van ebben a kiugró futásteljesítményednek?
- Egyik erősségem, hogy nagy munkabírású vagyok. Örömmel tölt el, hogy az egész csapat futóteljesítménye átlagon felüli idehaza, ehhez én is igyekszem hozzátenni a magamét. Jó állapotban vagyunk, ez a stáb, főként György Rolland erőnléti edzőnk érdeme, aki sokat dolgozik velünk. 

Képgaléria: Cseke Benjámin végleg az MTK Budapesté


 

A csapat épp a napokban tért haza Törökországból az edzőtáborból. Hogy sikerült felkészülni a tavaszi idényre?
- Mivel korán kezdődik a bajnokság, ezért más jellegű munkára volt szükség, főleg az edzőmérkőzések domináltak. Néhány nap alatt volt négy meccsünk, sérülések, betegségek miatt pedig nekem a tervezettnél több játéklehetőség jutott, ezt kellett mentálisan megfelelően kezelni. Négyből három találkozót biztosan megnyertünk, ez a mutató ritka a felkészülés alatt, egy olyan mérkőzésünk volt, amin visszafogott teljesítményt nyújtottunk, amit az ellenfelünk kíméletlenül ki is használt. De ahogy a győzelmeket, úgy a vereséget is a helyén kell kezelni. 

Csapatunk vezeti a tabellát, a feljutásért folytatott harcban viszonylag nagy az előnyünk a harmadik helyezett előtt. Hogy érzed, az öltöző tisztában van azzal, hogy ezzel együtt sem kényelmesedhetünk el?
- Leginkább a vezetőedzőnk figyelmeztet erre minket. Minden meccs előtt és néha edzésen is elmondja, a legfontosabb, hogy ne elégedjünk meg az előnyünkkel, az egyik dolog, amit a legtöbbet hangsúlyoz, hogy legyünk még inkább éhesek a sikerre. Az öltöző ilyen szempontból tehát rendben van, már csak azért is, mert mindig új célokat fogalmazunk meg magunk előtt.

A pillanatnyi állás arra ösztönöz minket, hogy ne csak feljutni akarjunk, hanem szeretnénk ezt bajnokként megtenni, tehát mi nem a harmadik helyezettre figyelünk a tabellán, hanem a másodikra, ugyanis az első számú üldözőnkkel szemben szeretnénk megtartani az előnyünket, és akár még tovább is növelni azt.

Mivel sok a fiatal az öltözőben, így különösen sok a sikeréhes labdarúgónk, de igaz ez az egész keretre, mindenkiben ott ég a bizonyítási vágy.

Téged mi motivál a csapatsikereken felül?
- Korábban már szerepeltem az NB I-ben, de a közelmúltban picit "befagyott" a karrierem az élvonalban. Így nekem is bizonyítanom kell, hogy alkalmas vagyok a magasabb célokhoz, vagyis szeretném felépíteni magam egy olyan szintre, ahol már voltam fiatalabban. Szándékosan nem használom a hátralépés szót, inkább csak egy aprót visszaléptem pár hónapja, hogy onnan egy nagyobbat előre tudjak lépni.

Jó döntésnek tűnik, hiszen minden esélyem megvan arra, hogy ezzel a klubbal legyen erre leginkább lehetőségem.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman