HÍREK

Magabiztos siker az első hazai bajnokin

2024-08-07

Magabiztos siker az első hazai bajnokin

3-0-s győzelmet aratott NB III-as csapatunk a Dunaharaszti MTK ellen.

NB III. Dél-Nyugati csoport 2. forduló

MTK Budapest II.–Dunaharaszti MTK 3-0 (1-0)

Gólszerző: Földi (37.), Herczeg (78.), Balogh Máté (81.)

Sárga lap: Sipos (65.), Szőke Krisztián (68.)

MTK Budapest II.: Csenterics – Stumpf, Farkas, Csányi – Anokye, Bene, Földi (Bakó, 64.), Szőke Gergő (Antal, 79.), Asante (Herczeg, 64.) – Vas (Ebot, 64.), Kenesei (Balogh Máté, 76.)

Vezetőedző: Kanta József

Dunaharaszti MTK: Gyatyel – Ferkel, Kovács-Galavics (Szmola, 62.), Kiss (Vitányi, 62.), Bata, Sipos (Balogh Dávid, 74.), Tóth Ferenc, Szabó, Kócsa (Óber, 62.), Szőke Krisztián, Szalai

Vezetőedző: Ughy Márk

NB III-as csapatunk a bajnokság második fordulójában először játszott hazai pályán, az ellenfél a Dunaharaszti MTK együttese volt. Az első lövést az első percben láthattuk, de a vendégek távoli próbálkozását könnyedén védte Csenterics.

A mieink a 16. percben találták el először a kaput: Bene ugratta ki Anokyét, aki éles szögből próbálkozott, de Gyatyel lehúzta a labdát. Egy perccel később Asante beadását Anokye fejelte középre, majd Vas bólintását védte a vendégek hálóőre.

A 19. percben gyors kontra után Bata célozta meg a rövid sarkot 14 méterről, ám Csenterics a helyén volt. Nem sokkal később Ferkel távoli lövését is hárította kapusunk.

A 29. percben a középpályán szereztük meg a játékszert, ezután Vas indult meg, de 22-ről a jobb kapufa mellé lőtt. A 36. percben Szőke kiugratásából Vas került a védők mögé, de bal lábas lövését végül sikerült blokkolni.

A 37. percben Csenterics jött ki nagyszerűen a kapujából a Dunaharaszti indításánál, majd Földi iramodott meg a bal oldalon, befelé cselezett, és jobbal a jobb alsó sarokba lőtt 17 méterről (1-0).

A második játékrész eleinte kevesebb eseményt tartogatott, mint az első, igazán nagy lehetőséget csak a 71. percben láthattunk: ekkor Herczeg szögletét Szőke pöckölte tovább, majd Stumpf lőtt fölé 10 méterről. A 77. percben Ebot ment el a bal szélen, a beadása után kifejelt labda Bakó elé került, aki jó helyről lőtt, de beleléptek a védők.

Egy perccel később két cserénk révén sikerült megduplázni az előnyt: Bakó kapta meg a labdát a tizenhatos bal oldalán, szépen készített le Herczegnek, aki kapásból akasztott kapufás gólt a bal alsó sarokba (2-0).

A 81. percben a saját térfelünkön szereztünk labdát, majd Bakó remekül hozta helyzetbe a szintén csereként beálló Balogh Mátét, aki a jobb lábára cselezett, majd könyörtelenül lőtt a kapuba, ezzel beállítva a 3-0-s végeredményt.

Kanta József: – Megérdemelten nyertük meg a meccset, még ilyen arányban is, annak ellenére, hogy ennél is tudunk sokkal jobban futballozni. Kicsit érződött a hétvégi meccs hatása –­ akkor gyengén futballoztunk, ezért sokat beszéltünk róla. Láttam, hogy a játékosok nagyon akarták a sikert, sokat tettünk érte, persze ez némi görcsösségel, pontatlansággal és védekezésbeli hibával járt. Sok helyzetet kidolgozott a csapat, még ha a végtermék nem is mindig volt tökéletes. Örülök, mert nagyon kellett nekünk, hogy behúzzuk ezt a meccset. Az örök kérdés, hogy a kezdőt kell-e jól eltalálni, vagy jól kell-e cserélni. Tele vagyunk olyan játékosokkal, akik megérdemelnék, hogy kezdők legyenek, talán most van a legnehezebb dolgom kiválasztani, ki is lépjen pályára. Nagyon sok jó képességű labdarúgónk van, a cserepadon pedig olyanok ülnek, akik tudják segíteni a csapatot, ami ma is így volt, hiszen két cserejátékosunk is betalált.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-20 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman