HÍREK

Hátrányból fordítva szereztünk három pontot

2024-08-11

Hátrányból fordítva szereztünk három pontot

A Győr otthonában is győztünk, így három bajnoki meccsből harmadik győzelmünket arattuk.

OTP Bank Liga, 3. forduló

ETO FC Győr–MTK Budapest 1-2 (1-1)

Győr, ETO Stadion

Vezette: Rúsz Márton (Karakó, Szalai, Becséri, Bogár, Csatári, Zimmermann)

Gólszerző: Lukic (2.), illetve Bognár (38., 54., mindkettőt tizenegyesből)

Sárga lap: Vera (53.), Boldor (90+3) illetve Kovács Patrik (45.), Varju (84.), Demjén (90+4)

ETO FC Győr: Petras – Vera (Farkas, 86.), Szépe, Boldor, Csontos – Diarra (Albion, 71.), Gavric, Tóth, Skvarka (Vianna, 71.), Bumba (Bánáti, 33.) – Lukic

Vezetőedző: Borbély Balázs

MTK Budapest: Demjén – Varju, Beriashvili, Nagy Zsombor (Kocsis, 74.) – Hej, Horváth Artúr, Kata, Bognár (Végh, 74.), Kovács Patrik (Molnár Ádin 90+7) – Molnár Rajmund (Jurina, 64.), Polievka (Stieber, 64.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Az OTP Bank Liga harmadik fordulójában az ETO FC Győr otthonába látogattunk. A találkozó nem kezdődött jól számunkra, hiszen a második percben megszerezte a vezetést a Győr: Bumba bal oldali beadását Lukic fejelte a bal sarokba (1-0).

A 25. percben Lukic kapott jó labdát a tizenhatoson belül, majd Diarrához passzolt, aki remek helyzetből lőtt, de Beriashvili az utolsó pillanatban mentett. A 34. percben Vera ment el a szélen az alapvonalig, közelről próbált centerezni, ám Demjén jól zárta a szöget.

A 35. percben a Győr szögletéből vezettünk kontrát: Polievka húzott el a jobb szélen, majd Bognárhoz centerezett, aki kicselezte Petrast, de a kapus buktatta, így büntetőt ítélt a bíró. A labda mögé a sértett Bognár állt oda, és szépen lőtt a jobb alsó sarokba (1-1).

A második félidő Diarra helyzettel kezdődött, de a győri támadó 22 méterről, ballal a bal kapufa mellé lőtt. Az 53. percben Kovács Patrik kavargatott a tizenhatoson belül a bal szélen, Vera a kezével próbálta megállítani, de eltalálta Kovács arcát, így újabb tizenegyest rúghattunk. A feladatot ezúttal is Bognár vállalta, és most középmagasan lőtt a kapu jobb oldalába (1-2).

Az 58. percben Polievka kapta meg a labdát a bal oldalon, befelé cselezett, majd 15 méterről nem sokkal tekert a hosszú felső fölé. Öt perccel később Varju távoli lövése ment el kevéssel a jobb kapufa mellett.

A 67. percben Bánáti próbálkozott távolról, de ez Demjénnek nem okozott gondot. Három perccel később Skvarka veszélyes, éles beadására ért le kapusunk. A 78. percben Vera kapott jó ütemű kiugratást, majd éles szögből, három játékosunk szorításában lőtt, de Demjén védeni tudott. Szabálytalanság miatt ugyan először tizenegyest ítélt a játékvezető, de VAR-vizsgálat után visszavonta a büntetőt – jogosan.  

A hosszabbításban Albion kapáslövését védte szépen Demjén, majd Hej bedobása után Jurina emelése ment el a hazai kapu előtt. Újabb helyzet már nem adódott, elhoztuk Győrből a három pontot, így három forduló után száz százalékos teljesítménnyel vezetjük a bajnokságot. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-20 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman