HÍREK

Ferencváros – MTK Budapest 2-0 (1-0) (VIDEÓ + GALÉRIA)

2015-03-22

Ferencváros – MTK Budapest 2-0 (1-0) (VIDEÓ + GALÉRIA)

Támadott a Fradi, kimaradtak a helyzetek, de büntetőhöz jutott, így sikerült előnyt szereznie. Tartotta magát az MTK. Az ország pillanatnyilag két legjobb csapata ellen az elmúlt két meccsen kiállítás és tizenegyes döntött.

OTP Bank Liga, 21. forduló:

Ferencvárosi TC – MTK Budapest 2-0 (1-0)

Groupama Aréna, 8.973 néző

Játékvezető: Erdős József (Erős Gábor, Király Krisztián)

FTC: Dibusz – Dilaver, Pavlovic, Mateos, Ramírez – Somalia – Varga R., Gera, Hajnal, Lamah – Lauth

Csere: Lauth helyett Böde a 69., Hajnal helyett Busai a 74., és Lamah helyett Gyömbér a 86. percben.

Sárga lap: Lamah a 39., Gera a 76., és Mateos a 90. percben.

Vezetőedző: Thomas Doll

MTK Budapest: Hegedüs – Nagy, Baki, Vass, Vadnai – Kanta, Pölöskei, Thiam – Horváth, Torghelle, Csiki.

Csere: Csiki helyett Bese a szünetben.

Sárga lap: Vass Á., a 31., Baki a 34., Vadnai az 58. percben

Szakmai igazgató: Garami József

A 36. percben Lamah tört előre, Baki szabálytalankodott vele és sárga lapot kapott, Erdős 11-est ítélt. A büntetőből Mateos, a jobbra dőlő Hegedüs mellett, a bal alsó sarokba lőtte a labdát. 1-0

David Mateos a szünetben: „Bíztam magamban, így bátran vállaltam a büntető elvégzését. Szeretném, ha a hazai közönség előtt lőnénk még gólokat.”

A 89. percben Varga húzott el a jobb szélen, élesen középre lőtt labdájára – a csereként beállt – Busai robbant be, és passzolta hat méterről a kapuba a labdát. 2-0

Kanta József: „Az első félidőben nem tudtuk megtartani a labdát, a másodikban már eljutottunk helyzetekig, de nem sikerültek az utolsó passzok. Az első félidőben jobb volt a Ferencváros.”

Busai Attila: „Gratulálok az egész csapatnak, az MTK-nak sansza sem volt. A második hely a célunk, de meglátjuk, miként veszi a Videoton a következő fordulókat!”

Garami József, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón: „Az első félidőben gyengén  játszottunk, nem tudtuk megtartani a labdát. A Fradi nagyon jól játszott, nehezen álltuk a rohamokat. A második 45 percben kicsit jobban ment a játék, már nekünk is volt lehetőségünk. A Ferencváros összességében jobb volt, megérdemelte a győzelmet. Elég nehéz ezzel az egy ponttal a helyzet, mert kiesett Vadnai (megkapta a negyedik sárgáját a meccsen), nem vagyunk túl sokan ez neheziti a dolgunkat. Van még egy sor mérkőzés, ahol lehet javitani, igaz rontani is. Nem lesz könnyű megtartani a pozíciónkat, mert keményen gyűjti mindenki a pontokat mögöttünk.”

Thomas Doll: „Megérdemelten győztünk, és büszke vagyok a fiúkra, illetve arra, ahogyan ma este fociztak. 90 percen keresztül bizonyitottuk, hogy nyerni akarunk és hogy megérdemeltük ezt a győzelmet. Mindig előre játszottunk, offenzívan és fegyelmezetten, egyszer sem vesztettük el a kontrollt. Mindenki várta ezt a megváltó 2-0-s eredményt.”

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-20 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman