HÍREK

Félévértékelő Kanta Józseffel

2016-12-24

Félévértékelő Kanta Józseffel

Lezárult az OTP Bank Liga 2016/17-es idényének őszi szezonja, így ismét félévértékelő beszélgetésre hívtuk az MTK Budapest labdarúgóit, hogy ugyanazon kérdésekre válaszolva tekintsük át a csapat mögött hagyott időszakot. Természetesen most is Kanta József csapatkapitány értékelésével kezdjük sorozatunkat.

– Hogyan élted meg, milyennek láttad a csapat őszi szezonját?

– Nem ez volt életünk ősze az biztos. Nehéz volt átélni, hogy a tabella hátsó részéhez tartozunk azok után, hogy az elmúlt években a dobogóért harcoltunk. Igyekeztünk mi minden mérkőzésen, de valahogy nem sikerült leküzdenünk, ezt a góltalanságot.

– Mennyire vagy megelégedve a saját teljesítményeddel?

– Elég nagy baj lenne, ha elégedett lennék a teljesítményemmel. Aki örömmel elfogadja a dicséreteket, annak kutya kötelessége a kritikákat is elfogadnia, ilyen a sport. Nagyon várom a tavaszt a többiekkel együtt, hogy mindenkinek bizonyíthassunk, igenis többre vagyunk képesek.

– Neked melyik volt az „ősz meccse”, vagy az „ősz pillanata”?

– Az idáig nem túl fényes szezon ellenére három mérkőzés is eszembe jut, amire nagyon szívesen emlékszem vissza. Ezek a Fradi és a Videoton elleni hazai találkozók, ahol igazán együtt volt a csapat és a valódi arcát mutatta, valamint megható pillanat volt, hogy én lőhettem az első gólt az új stadionban, ezt soha nem fogom elfelejteni.

– Mennyire leltetek otthonra az Új Hidegkuti Nándor Stadionban?

– Nagyszerű ilyen szép és modern stadionban játszani a hazai mérkőzéseinket, ahol egyből otthon is érezhettük magunkat. Az igazság az, hogy teljesen még nem laktuk be az Új Hidegkutit, hiszen hétköznapokon, a Lantos Mihály Sporttelepen készülünk, de mindennek eljön az ideje.

– 19 forduló után tizenegyedik, azaz kieső helyen áll az MTK Budapest. Ez inkább gúzsba kötheti a lábakat tavasszal, vagy plusz motivációt jelenthet a keretnek?

– A plusz motiváció természetes ebben a helyzetben, de nagyon kell vigyáznunk, hogy a túlzott akarás ne csapjon át görcsösségbe. Lélektani szempontból nem mindegy, hogy a dobogóért vagy a bentmaradásért harcol a csapat, utóbbi természetesen sokkal stresszesebb. Ennek ellenére bent fogunk maradni, ebben biztos vagyok.

– Szerinted min kell változtatnunk, hogy év végén ne kelljen izgulnunk a kiesés miatt?

– Az akarással, a hajtással nem volt gond eddig sem. Tavasszal „hidegvérű gyilkosoknak” kell lennünk, minden apró lehetőséget ki kell használnunk, amivel meg tudjuk nyerni a meccseket. Végezetül kellemes ünnepeket kívánok minden MTK szurkolónak és a jelenleginél boldogabb új évet. Mi azon leszünk, hogy sok öröm érje őket 2017ben!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-20 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman