HÍREK

"A játékoskeret és a háttér megfelelő a feljutás kiharcolásához" - Horváth Dávid a SportRádió vendége volt

2022-11-02

"A játékoskeret és a háttér megfelelő a feljutás kiharcolásához" - Horváth Dávid a SportRádió vendége volt

Szegő Tibor kérdezte vezetőedzőnket.

Horváth Dávid több témában is kifejtette a véleményét, gondolkodásmódját. 

Az általa eltervezett játékról

"Örülök, hogy az, amit a stábommal kitaláltunk tavasszal és most is, az úgy tűnik, ülhet a csapatnak. Az idei szezonban szeretném egyensúlyba hozni a csapat támadójátékát és a védekezését, hosszú távon szeretnénk egy olyan stílust kialakítani, ami állandóságot hoz a játékosoknak, de mindenképpen proaktív és domináns futballra törekszünk. (...) Elvárás, hogy minden meccset próbáljunk meg megnyerni."

Az idei első meccs nehézségeiről

"Nem lepett meg, hogy Soroksáron hátrányba kerültünk, mert egyfajta feszültséget éreztem a játékosokon a mérkőzés előtt."

A célokról

"A játékoskeret és a háttér - amit a vezetők biztosítanak is - megfelelő ahhoz, hogy a célt, a feljutást ki tudjuk harcolni." 

Az ifi BL menetelésről

"Egy komoly, történelmi lehetőség előtt állunk. Ez az együttes három korosztályból áll össze, és mindenki motivált, hogy első magyar csapatként éljük meg a tavaszi idényt."

A stábról, a módszerekről

"Fiatalos, MTK-kötődésű szakemberek alkotják a stábomat, együtt érkeztünk a felnőtt csapat mellé - ennek tagja például egy erőnléti edző és egy sportpszichológus is. A modern vívmányokat is alkalmazzuk a munkánk során, de a hazai akadémiai követelményrendszer is olyan, hogy elvárja az edzőktől a méréseket, a beszámolókat, ezért aki akadémiai edzőként járta végig a ranglétrát, remekül felkészült az elemzési eszközök használatára."

A fiatalok szerepéről

"A klubfilozófiánk része, hogy a fiataloknak próbálunk lehetőséget adni, szeretnék én is minél többet közülük beépíteni a felnőtt csapatba. (...) Kovács Mátyásról például el lehet mondani, hogy amikor lehetőséget kap, rendre él is vele, és azért játszik, mert úgy teljesít, hogy kiérdemli a csapatba kerülést."

Az új igazolásról

"Kocsis Gergő nagyon jó fizikai állapotban érkezett, csupán a meccshiányt kell leküzdenie, de remek hír, hogy azonnal pályára tudott lépni a Soroksár ellen is." 

A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza:

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-20 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman