HÍREK

„Két csapatunk is extrém jól futballozott, ami a győzelemnél is fontosabb”

2018-11-13

„Két csapatunk is extrém jól futballozott, ami a győzelemnél is fontosabb”

Ahogy arról már beszámoltunk, hibátlan hétvégén vannak túl utánpótlás csapataink, hiszen az U12-es együttestől kezdve az U19-ig minden együttesünk győzött, hét találkozón hét győzelem volt a mérlegünk.

Íme, a mieink eredménysora:

U19: Illés Akadémia-Haladás – MTK Budapest 1-2
U17: MTK Budapest – Puskás Akadémia FC 2-0
U16: MTK Budapest – Puskás Akadémia FC 1-0
U15: MTK Budapest – Honvéd-MFA 2-1
U14: MTK Budapest – Honvéd-MFA 2-0
U13: Gyöngyösi AK - MTK Budapest 0-15
U12: Gyöngyösi AK - MTK Budapest 0-12

[image]


Növeli a jó szereplés értékét, hogy több rangadóra is sor került a hétvégén, hiszen például a Honvéd-MFA és a Puskás Akadémia is az ellenfelek között volt. A hibátlan mérleget követően kérdeztük utánpótlás-igazgatónkat, Salkovics Gábort.

- Az U19-es csapat a tavalyi bajnokot verte meg idegenben - kezdte értékelését a szakember. - Eddig is kiegyensúlyozottan teljesített ez a korosztályunk, úgyhogy nem bravúrt értünk el, "csak" folytattuk az eddigi jó szereplést. Az Illés Akadémiánál idén is kitűzött cél a bajnoki cím az ifi BL miatt, de nálunk is az, ezért volt tétje a meccsnek. Az döntött, hogy a kapu előtt eredményesebbek voltunk, mert jobb képességű játékosaink vannak - értékelt Salkovics, aki bővebben is beszélt a csapatról.
- Mentek el nyáron felnőtt NB II-es klubhoz is a keretből, de akik itt maradtak, szintén tehetséges játékosok. Nyáron hosszú idő után úgy ítélte meg az MTK Budapest vezetése, hogy reális esély van a bajnoki címre, hiszen a keret erre alkalmas. Nem titok, ez az a korosztály, ahol már nem csak a játékosok fejlődése, hanem az eredmény is fontos. Kiemelném, hogy három 2002-es születésű tehetség is tagja a csapatnak, akik ráadásul rendszeresen kezdők, sőt, akár meccseket is képesek eldönteni. 16 éves játékosok "feladása" az U19-es csapathoz nem gyakori idehaza, hiszen a kieséses-feljutós rendszer miatt nagyon is fontos az U16-os/U17-es csapatok összmérlege, és ezt a kockázatot nem vállalják fel a klubok. Mi megtettük, mert nélkülük is elég erősnek gondoljuk a két említett korosztályt, ők pedig már 16 évesen komolyabb szinten játszhatnak, ebből a korosztályos válogatott is profitált.

Az U17-es és az U16-os csapataink a Puskás Akadémia fiataljait verték.
- Láttam a meccseiket, így kijelenthetem, hogy az U17-es együttes egészen extrémen jó futballt mutatott be, ami fontosabb volt még a győzelemnél is. Egy félidőn át lenyűgözően játszottak a fiúk, majd egy küzdelmes második játékrész után megőriztük az előnyt. Öröm volt nézni, hogy ilyen éretten, nyugodtan játszottunk annak ellenére is, hogy a csapatkapitány megsérült, - és ahogy említettem - három alapember pedig már "fent" játszik az U19-nél. Érdekes, mert a szezon elején 2-0-ra megvert minket a felcsúti együttes, ezek után most meglepően simán győztünk, játékban felülmúltuk őket, ezzel megelőztük őket a tabellán. Az U16-osok pedig korán megszerezték a vezetést, Bakos ismét eredményes volt. Majd kihagytunk egy büntetőt, de így is sikerült győzni egy küzdelmes találkozón, amit már korábban is le lehetett volna zárni, igaz, az ellenfélnek is voltak lehetőségei.

Az U15-ösök és az U14-esek is rangadókat nyertek, hiszen a Honvéd akadémiája ellen szereztek 3 pontokat.
- U15-ös csapatunk egyszerűen jobban játszott a kispestieknél, pedig egy nagyon erős alakulat volt az ellenfél, hiszen a Honvédnál kimondva is a bajnoki címre mennek. Ez egy szakmai győzelem volt, a mérkőzésen nem annyira a minőség, mint a küzdelem dominált. Ami az U14-et illeti: az U17-hez hasonlóan ők is extrém jól futballoztak. Az ő sikerük azért értékes, mert tavaly ez a korosztályunk még a vert mezőnyben volt, mostanra ez megváltozott, több mint 10 hellyel jobban állunk.

Salkovics Gábor az U12-esek és az U13-asok sikeréről is szót ejtett.
- Örülünk a sima győzelmeknek. Ebben a korosztályban még más mércével mérjük az eredményeket, hiszen sokkal nagyobbak a különbségek, mivel nem klasszikus MLSZ-bajnokságról van szó. A győzelem és azok mértéke természetesen így is örömteli.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-20 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman