HÍREK

ZUIGEBER: GÓL ÉS GÓLPASSZ AZ U17-ES VILÁGBAJNOKSÁGON

2019-10-30

ZUIGEBER: GÓL ÉS GÓLPASSZ AZ U17-ES VILÁGBAJNOKSÁGON

Az Ausztrália ellen 2-2-re végződő mérkőzésen mindössze 29 percet töltött a pályán futballistánk, utána sérülés miatt le kellett cserélni.

Magyar idő szerint szerda éjjel lejátszotta második csoportmérkőzését a magyar válogatott az U17-es brazíliai világbajnokságon. A Nigéria ellen elszenvedett 4-2-es vereség után a szintén pont nélkül álló Ausztrália volt az ellenfél a goianiai Olimpiai Stadionban.

Klubunk középpályása, Kata Mihály ezúttal is végigjátszotta a mérkőzést, és ismét nagy mezőnymunkát végzett a középpálya közepén. Játéka nem volt látványos, ellenben rendkívül hasznos. A 90. percben egy taktikai szabálytalanságért kapott sárga lappal zárta a mérkőzést.

Az első meccsen pár percet játszó Zuigeber Ákos a kezdőcsapatban kapott helyet, és élt is a lehetőséggel. A jobbszélső posztján játszó futballistánk a 14. percben tökéletesen ívelte a szabadrúgást a berobbanó Baráth Péter fejeré, aki a hálóba bólintott. Hat minutummal később pedig magabiztosan értékesítette a videóbírózás után megítélt tizenegyest, megduplázva ezzel a mieink előnyét.

Sajnos a 29. percben le kellett cserélni Zuigebert, miután egy párharc közben rosszul lépett. Bízunk benne, hogy sérülése nem súlyos!

Az MTK utánpótlásában négy évet eltöltő Balogh Botond most is vezér volt a védelem tengelyében, míg a Parmában kölcsönben futballozó Kosznovszky Márk ezúttal csereként bő tíz percet kapott.

A válogatott a második félidőben nem tudta megtartani az előnyét, de a döntetlennel még így is maradt esélye a továbbjutásra. A csoportkör utolsó fordulójában viszont muszáj lesz győzni a három ponttal rendelkező Ecuador ellen pénteken (november 1.), magyar idő szerint 21 órától.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman