HÍREK

Vissza a megkezdett útra

2016-09-21

Vissza a megkezdett útra

Sokáig a mennyben érezhette magát az MTK Budapest együttese, hiszen sok értékes szerzett pont után a Ferencváros ellen aratott győzelemmel tette fel az együttes a koronát az elmúlt hetek teljesítményére. Aztán jött a szombat este és a nagy pofon a Budapest Honvédtól, egy ötös formájában. Teodoru Vaszilisz vezetőedzőt kérdeztük, padlóra került-e a csapat az ütéstől.

– A mennyországból gyorsan visszarántotta a csapatot a rideg valóságba a Honvéd. Nagyon fájt a hétvégi vereség?

– Sajnos tényleg így történt, kijózanító csapást mért ránk ellenfelünk. Természetesen nagyon bánt minket a súlyos vereség, ezen a meccsen semmi sem sikerült. Talán, ha 2-0 a félidei eredmény és nem kapjuk a 46. percben a harmadikat, még lett volna esélyünk visszajönni a mérkőzésbe, de ezzel kár is utólag foglalkozni, előre kell tekintenünk. Szerencsére jó karakterű a csapatunk, így ugyan kellett a mentális és fizikai frissítés, talpra fogunk állni.

– Azért gondolom beszéltetek a nagy különbségű vereség okairól.

– Aki látta a találkozót, maga is tapasztalhatta, súlyos hibákat követtünk el a pálya minden területén. Emberek vagyunk, a hiba benne van a futballban is, de nagyon nagy tanulság, hogy egyetlen pillanatra sem lehetünk dekoncentráltak, mert így járunk. Ebben a kiegyenlített bajnokságban nem lehet kihagyás, mert azonnal vereséggel bűnhődsz. Természetesen megbeszéltük, elemeztük a mérkőzés hibáit, levontuk a megfelelő tanulságot és nem felejtjük a most kapott leckét.

– Sikerült ezek szerint felrázni a csapatot a szerdai fordulóra?

– Hétfőn borzalmas volt a hangulat, de ez szerencsére napról-napra folyamatosan javult. Vannak olyan játékosaink, akik ki tudják húzni magukat a lelki slamasztikából, másoknak pedig elkél a segítség. Ezért van a szakmai stáb, hogy ilyenkor felrázzuk az őrlődőket, megadjuk a szükséges lelki pluszt. Nem tagadom azt sem, hogy – ugyan nem jellemző rám –, de bizony felemeltem a hangom az öltözőben a szombati vereség után.

– Mire számíthatunk ezután a DVTK ellen?

– Kemény, érzelmes csata lesz, hiszen mindkét csapatnak nagyon kellenek a pontok. Az biztos, hogy nálunk az akarással nem lesz gond, mindent megteszünk a győzelemért. Kötelességünk magunknak és a szurkolóinknak is bebizonyítani, hogy sokkal többre vagyunk képesek a szombaton látottnál.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman