HÍREK

Vezettünk az Örökrangadón, de fordított és győzött az FTC

2024-09-20

Vezettünk az Örökrangadón, de fordított és győzött az FTC

Ugyan Bognár góljával megszereztük a vezetést, mi sem tudtunk pontot szerezni az eddig 100%-os Ferencváros ellen.

OTP Bank Liga, 7. forduló

MTK Budapest–Ferencvárosi TC 1-3 (1-2)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4815 néző

Vezette: Karakó Ferenc (Pillók, Buzás, Belicza, Oláh, Berényi, Kovács)

Gólszerző: Bognár (17., tizenegyesből), illetve Varga (25.), Raul Gustavo (45.), Saldanha (80.)

Sárga lap: Hej (5.), illetve Ramirez (15.), Ben Romdhane (62.)

MTK Budapest: Demjén – Hej (Kádár, 46.), Varju, Beriashvili, Kovács Patrik (Antonov, 62.) – Kata, Horváth Artúr (Végh, 46.) – Kosznovszky, Bognár (Stieber, 76.), Polievka – Jurina (Németh, 76.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Ferencvárosi TC: Dibusz – Makreckis (Botka, 76.), Cisse, Raul Gustavo, Ramirez (Civic, 76.) – Rommens, Ben Romdhane (Maiga, 66.) – Kehinde (Saldanha, 66.), Zachariassen, Traore (Borges, 84.) – Varga  

Vezetőedző: Pasal Jansen

Az OTP Bank Liga hetedik fordulójának első mérkőzésén csapatunk a címvédő és listavezető Ferencvárosi TC együttesét látta vendégül.

A mérkőzés első lövését Ben Romdhane eresztette el, de 20 méterről az eredményjelzőt találta el, majd a 11. percben Bognár távoli lövése ment el a jobb kapufa mellett. Három perccel később újra Ben Romdhane próbálkozott, ezúttal a bal oldalról, éles szögből, ám ez a lövés is elment a kapu fölött.

A 15. percben Polievka szökött meg remekül a bal szélen, centerezésére Kosznovszky érkezett, aki ziccerben lőhetett volna, de Ramirez elsodorta, így büntetőt rúghattunk. A labda mögé Bognár állt oda, és magabiztosan lőtt a jobb alsó sarokba (1-0).

A 21 percben Demjén ütötte ki Ben Romdhane beadását, az ismétlést Kehinde jócskán mellé rúgta. Négy perccel később Makreckis adott be a jobb oldalról, középen Varga érkezett, és védhetetlenül fejelt a bal alsó sarokba (1-1).

Szűk tíz perccel a gól után Varga újra jobb oldali beadást követően fejelt, de a labda a kapu mellett kötött ki. Sajnos a szünet előtt vezetést szerzett a Fradi: Kehinde lepattanó lövése balszerencsénkre pont Raul Gustavo elé pattant, aki ziccerben nem hibázott (1-2).

A második félidő első lehetőségét mi alakítottuk ki: Polievka 18 méterről lőhetett, és nem sokkal tévesztett célt. Az 58. percben Zachariassen tűnt fel a tizenhatosunkon belül, majd lőtt Demjén kezébe 14 méterről.

A 62. percben megvolt a lehetőségünk az egyenlítésre: Bognár 24 méterről, szabadrúgásból tekert, ám Dibusz bravúrral védeni tudott. Nem sokkal később Varju és Kosznovszky remek összjátéka után utóbbi lőtt, a védők blokkolták. A 68. percben Bognár kapásból próbálkozott Varju passza után 23 méterről, de Dibusz ezt is fogta.

A 79. percben Saldanha lépett ki a jobb szélen, a kapuig vezette a labdát, de éles szögből nem tudta elpöckölni azt Demjén mellett, aki remekül zárta a szöget. Sajnos egy perccel később betalált a brazil: Traore lövése védőnkről pont Saldanha elé pattant, aki a bal alsóba lőtt (1-3).

A hosszabbításban Németh hozta helyzetbe Polievkát, aki az ötös sarkáról centikkel tekert a hosszú sarok mellé. Újabb lehetőség már nem adódott, így a Ferencváros nyerte a találkozót. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-22 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

IVÁNCSA KSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman