HÍREK

Vereség a Pécs ellen

2024-10-27

Vereség a Pécs ellen

Nem sikerült pontot szereznünk a tavaly másodosztályú együttes ellen.

NB III Dél-Nyugati csoport, 13. forduló

MTK Budapest II.–PMFC 2-4 (1-3)

Vezette: Kreitl (Ifj. Imrő, Frank)

Gólszerző: Kenesei (10.), Herczeg (77.) illetve Bukovics (6.), Szalánszki (18.), Rabatin (34.), Fejős (67.)

Sárga lap: Farkas (71.), illetve Preklet (37.)

MTK Budapest: Rácz – Stumpf, Farkas, Kákonyi (Freyer, 78.) – Herczeg, Antal (Urbán, 78.), Szőke, Anokye – Jádi (Molnár, 66.), Kenesei, Bakó

Vezetőedző: Kanta József

PMFC: Varasdi – Németh, Preklet (Miklós, 77.), Wirth (Vas, 62.), Bukovics, Rabatin, Ikonomou, Szalánszki (Sági, 84.), Lengyel, Bachesz, Fejős (Zvara, 77.)

Vezetőedző: Aczél Zoltán

NB III-as labdarúgócsapatunk vasárnap a bajnokság 13. fordulójában a tavaly még másodosztályú PMFC gárdáját látta vendégül. Nem indult jól a találkozó, hiszen már a 7. percben megszerezte a vezetést a Pécs: Bukovics vállalkozott lövésre a jobb oldalról, a tizenhatos sarkáról, a megpattanó labda védhetetlenül repült a hosszúba (0-1).

Sokáig nem kellett keseregnünk: a 10. percben Antal lőtt 20 méterről, ezt még védte Varasdi, de a labda a jobb oldalon Herczeghez pattant, aki szépen centerezett Keneseihez, ő pedig közelről nem hibázott (1-1).

A 18. percben újra a vendégeknél volt az előny: Szalánszki kapta meg a labdát a bal oldalon, befelé cselezett a jobb lábára, és a hosszú felsőbe lőtt (1-2).

A 25. percben Antal Dennis ígéretes szabadrúgására érkezett Farkas, fejese nem sokkal ment el a bal kapufa mellett. A 34. percben sajnos újra betalált a Pécs: Rabatin 23 méterről tekert szabadrúgásból a bal alsó sarokba (1-3).

A második félidő elején nem igazán láthattunk nagy helyzetet, az első lövést az 59. percben jegyezhettük fel, ekkor Bakó próbálkozott 25 méterről, de nem találta el a kaput. A 67. percben újra betalált a Pécs: jobb oldali szöglet után a hosszún Fejőshöz került a labda, aki 12 méterről a hosszú sarokba emelt (1-4).

A 73. percben Szalánszki lépett meg a bal oldalon, éles szögből lőtt, ám Rácz bravúrral hárítani tudott. A 75. percben szép támadást vezettünk, melynek végén Herczeg adott be a jobb oldalról, de a fejek fölött elsuhant középen a labda.

A sok sérülttel bajlódó csapatunk nem adta fel, a 77. percben Herczeg gyönyörű távoli lövésével sikerült szépítenünk (2-4).

Nem sokkal később megvoltak a lehetőségeink arra, hogy visszajöjjünk a meccsbe: előbb Kenesei ballal kísérletezett 24 méterről, de nagyon kevéssel elment a labda a jobb kapufa mellett, majd a 86. percben Herczeg beadása után ismét Kenesei fordult kapura, 10 méterről lőtt, Varasdi bravúrral ért le.

Sajnos ezután újabb lehetőség nem adódott, így vereséggel zártuk a fordulót.

Kanta József: – Hozzátartozik az igazsághoz, hogy ezer sebből véreztünk ezen a mérkőzésen. Nagyon szerencsétlen hetünk volt, sorra dőltek ki az emberek, de nem lehet erre fogni a vereséget, mert megvoltak a játékosaink ahhoz, hogy ennél jobb eredményt érjünk el. Megérdemelten nyert a Pécs, agresszívabbak voltak, és úgy kaptunk négy gólt, hogy négyszer lőtt kapura az ellenfél. Volt néhány gyengébb egyéni teljesítmény, van pár ember, akitől többet várnék. Ha komolyabb szinten szeretnének futballozni, az ilyen meccseken kellene megmutatniuk magukat. Az U19-ből ma először volt kezdő Jádi Balázs, aki üde színfoltja volt a találkozónak, és az az alázat és munka, amit ő mutatott hiányzott pár emberből. Több játékos is bemutatkozott az U19-ből, tehát a jövőre való tekintettel hasznos képet kaptam, mert egyre jobban megismerem a játékosokat. Az biztos, hogy ha meg akarunk verni egy Pécs szintű csapatot, akkor ennél jobban kell teljesíteni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-10-30 18:00 Szent Gellért Fórum

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman