HÍREK

VÉGLEGES A VB-KERET, HÁROM MTK-S UTAZHAT BRAZÍLIÁBA

2019-10-17

VÉGLEGES A VB-KERET, HÁROM MTK-S UTAZHAT BRAZÍLIÁBA

A csoportkörben Nigéria, Ausztrália és Ecuador lesz az ellenfél.

Az U17-es brazíliai labdarúgó-világbajnokságra készülő válogatott szövetségi edzője, Preisinger Sándor kijelölte a tornára utazó végleges, 21 fős keretet. Nagy örömünkre klubunk három játékosa, Kata Mihály, Zuigeber Ákos, valamint az olasz Parmában kölcsönben futballozó Kosznovszky Márk is ott lehet a dél-amerikai seregszemlén.

Mindhárom játékosunk alapembere volt a kvalifikációt tavasszal, az írországi Európa-bajnokságon kiharcoló csapatnak. Kata, Zuigeber és Kosznovszky is nagy szerepet vállalt a kvalifikációban, hiszen az öt Eb-meccsből négyen mindhárman a kezdőcsapatban kaptak helyet. Érdemes megemlíteni a szintén kerettag Balogh Botondot is, aki még az MTK játékosaként harcolta ki a részvételt, klubunknál négy évet töltött, mielőtt most nyáron Olaszországba igazolt.

A 17 éves Kata az idei szezonban 8 NB II-es bajnokin volt már kezdő, míg a 17. születésnapját csak november elején ünneplő Zuigeber eddig négyszer kapott lehetőséget a felnőttek között (őt kisebb sérülés is hátráltatta), de a Dorog ellen duplázni tudott.

A válogatott elkezdte a felkészülést, az elutazásig hátralévő napokban az edzések mellett egy zártkapus felkészülési mérkőzés is szerepel a programban, ezt az NB II-es Nyíregyháza ellen játssza le a csapat pénteken, majd irány Brazília. Mindez egyben azt is jelenti, hogy a következő hetekben Zuigeberre és Katára nem számíthat Michael Boris. 

A nemzeti együttes mindhárom vb-csoportmeccsét Goiania városában játssza, sorrendben Nigéria (10.26., magyar idő szerint 22:00), Ausztrália (10.30., 0:00) és Ecuador (11. 01., 21:00) ellen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman