HÍREK

Varju fejes góljával nyert a válogatott (VIDEÓ)

2017-10-11

Varju fejes góljával nyert a válogatott (VIDEÓ)

Az U17-es és U19-es válogatott három, az U21-es egy pontot szerzett.

U17
Szélesi Zoltán csapatában – a Wales elleni, keddi mérkőzésen – kezdőként kapott lehetőséget Varju Benedek, az MTK Budapest játékosa. A 16 éves, védő és középpályás poszton egyaránt bevethető labdarúgó az egyetlen játékosunk a korosztályos válogatottban, és remek játékkal, illetve góllal hálálta meg a kapitány bizalmát. 

Benedek ebben a szezonban a Pölöskei Gábor vezette második csapatban készül, és az első fordulóban be is mutatkozhatott a Tiszafüred elleni bajnoki találkozón, csereként. A haramdosztályú mérkőzés mellett az U19-es és az U17-es csapatban is pályára lépett már.

Az U17-es válogatott október 13-án Hollandia ellen játszik a III. kerületi TVE Sporttelepen, 16-án pedig a Szusza Ferenc stadionban fogadja Koszovó fiataljait.

U19
Lustyik Levente döntötte el az első mérkőzést Szlovénia ellen, akkor Schäfer András, Palincsár Martin és Bese Balázs is kezdőként lépett pályára Marcus Jahn csapatában. Hollandia ellen csak Bese maradt kezdő, a középpályások csak a kispadról szemlélték a vendéglátók győzelmét. Az elitkörről döntő mérkőzést Málta ellen játszotta a válogatott, négy játékosunk közül csak a két szűrő, Lustyik és Schäfer kezdett.

A mérkőzés végül könnyed győzelmet hozott, öt gólt lőtt az U19-es válogatott Máltának, ezzel – illetve a Hollandok utolsó perces egyenlítő góljával – megszerezte a második helyet csoportjában, így tavasszal az elitkörben folytatódhatnak a küzdelmek.

U21
Törökországban lépett pályára az U21-es válogatott, három kék-fehér játékossal a keretében. Demjén Patrik évek óta stabilan az utánpótlás-válogatottak kapusa, az ő helye nem volt kérdés, mellette pedig Korozmán Kevin léphetett pályára kezdőként Michael Boris csapatában. Katona Máté ezúttal csak a kispadról figyelte az eseményeket.

A mérkőzés vége gól nélküli döntetlen, a játék képe – és a szövetségi edző értékelése – alapján igazságos eredmény született, hiszen mindkét fél előtt akadtak lehetőségek.

Fotó: mlsz.hu

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman