HÍREK

Váltás a kispadon

2016-12-20

Váltás a kispadon

Közös megegyezéssel szerződést bontott az MTK Budapest és a labdarúgócsapat vezetőedzője, Teodoru Vaszilisz. A jövőben a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia korábbi vezetője, Tamási Zsolt irányítja a kék-fehér együttes szakmai munkáját.

Az OTP Bank Liga 11. helyén álló együttes vezetőedzőjét, Teodor Vasziliszt 2016 februárjában nevezték ki a csapat élére. Azóta – vezetésével – labdarúgóink 33 első osztályú bajnoki, három Magyar Kupa és négy Európa-liga mérkőzést játszottak.

A bajnokságban 33 találkozón 10 győzelem, 12 döntetlen és 11 vereség a mérleg, 27 rúgott és 38 kapott gól mellett.
A Magyar Kupában 3 találkozón kétszer nyert (Oroszlány, Balassagyarmat), egyszer vesztett (Dorog) a csapat, így a 8. fordulóban búcsúzott a küzdelmektől.
Az Európa-ligában 1 győzelem és 1 döntetlen mellett kétszer kapott ki az MTK Budapest, így a második selejtezőkör volt a végállomás.

A vezetőedzővel együtt távozik az első csapattól, de – Teodoru Vasziliszhoz hasonlóan – a klub alkalmazásában marad a két pályaedző, Horváth Henrik és Vass László.

Az MTK Budapest új vezetőedzője, Tamási Zsolt 1965-ben, Győrben született. Labdarúgó-pályafutása az ETO együttesében kezdődött, de súlyos sérülések után abba kellett hagynia az aktív sportolást. Tanárképző-főiskolát végzett, ezalatt szerezte meg az első edzői képesítését. Első munkahelye a Győri Elektromos serdülő csapata volt, 1990-ben. Ekkor Szentes Lázár volt a győriek klubigazgatója, aki edzőnek hívta az utánpótláshoz, ahol végigjárta a „szamárlétrát”, és az U19-es korosztálynál fejezte be a munkát. Garami József kérte fel, hogy legyen a pályaedzője, így a felnőtt labdarúgás lett az élete. Egy éven át dolgozott a mesteredző segítőjeként, majd Varga Zoltán mellett tevékenykedett. Varga távozása után ő lett az NB I-es csapat vezetőedzője. Kieső helyen vette át a csapatot, és sikerült a legmagasabb osztályban tartania Győri ETO együttesét. Ekkor a klubon belül változások történtek így távozott szülővárosából, és Jámbor János hívására a Vasasba szerződött. Vezetésével a Magyar Kupában elődöntőbe került a klub, és a későbbi győztes Fraditól kapott ki, de emellett feljutott az NB I-be. Itt nyolc forduló után váltak el útjaik, majd 2005-ben szerződést kötött az MTK-val. Fél évig Budapesten, a Lantos Mihály Sporttelepen dolgozott az 1989-es korosztállyal, majd nyáron Agárdra került, ahol azóta is a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián dolgozik, mint szakmai igazgató, és a mindenkori legidősebb korosztály edzője. Az akadémián nevelkedett fiatalok közül, a 2001-es alapítás óta 63 labdarúgó mutatkozott be a magyar labdarúgás legmagasabb osztályában. Eközben Tamási Zsolt, Both József mellett tevékenykedett a 89-es korosztály U17-es Európa-bajnoki döntőjében. Tagja volt az MLSZ Ad hoc Bizottságnak és az Utánpótlás Tanácsadó Testületnek. Jelenleg az Magyar Labdarúgó Szövetség Szakmai Bizottságában dolgozik. 2014 októberétől az MTK Budapest Brüll Alfréd Akadémiájának vezetőségi tagja.

Az új vezetőedző 2017 első napjaiban kezdi meg a közös munkát a csapattal.
Munkáját – kapusedzőként – Andrusch József, pályaedzőként pedig Petres Tamás segíti, akivel hosszú ideje együtt dolgozik, hasonlóan gondolkodnak a labdarúgásról és kiváló a munkakapcsolatuk.

Tamási Zsolt az új feladatáról így nyilatkozott:

Meglepett a felkérés. Mindig remek kapcsolatot ápoltam a felnőtt gárda vezetőedzőjével, így Cikivel is. Tizenkét éve az akadémián dolgozom, így váratlanul ért, hogy ilyen ajánlat érkezik. Végül örömmel vállaltam a feladatot. Mindössze annyi kérésem volt, hogy az agárdi szakmai munkát a jövőben is felügyelhessem. A szerződésem 2017. június 30-ig szól, de benne van – a szereplés, eredményesség függvényében – opciósan további két év lehetősége.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2020-05-26 21:00 Puskás Aréna

BP. HONVÉD

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman