HÍREK

UP: Így zártak csapataink

2019-06-06

UP: Így zártak csapataink

Akadémiai és középszekciós csapataink év végi eredményei.

U12-től-U19-ig az MTK Budapest csapatai az első osztály csoportjaiban versenyeztek az érmekért, nézzük, mi lett a végeredmény.

Akadémiai szekció:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U19 - 1. hely
Pölöskei Gábor csapata az egyetlen, amely felé a vezetőség konkrét célt támasztott: a bajnoki cím megszerzése, és ezzel részvétel az Ifjúsági Bajnokok Ligája sorozatban. A téli bajnoki szünetben magabiztos előny ugyan apadt a bajnokság végére, de az utolsó előtti fordulóban a DVSC-DLA ellen az Új Hidegkuti Nándor stadionban sikerült bebiztosítani a bajnoki címet. 

Legidősebb utánpótláscsapatunk statisztikai mutatói is kiemelkednek. 75 találatot szereztek, ami a legtöbb, és 31-et kaptak, ami a legkevesebb a bajnokságban. Gólkülönbségünk +44, amiben oroszlánrészt vállalt a gólkirály Németh Ádám (15), és az ezüstcipős Zuigeber Ákos-Babinszky Bence páros is (14). 

U17 - 3. hely
Székely Zsolt csapata végig versenyben volt az ezüstért, az utolsó fordulóban remek játékkal mégis alulmaradt a DVSC-DLA ellen, így az idősebb agárdi csapatnak a harmadik helyezéssel kellett beérni a szezon végén. 55 lőtt góllal a második helyen zártak ebben a tekintetben, és a gólkülönbséget is sikerült pozitívan tartani +5-ös mutatóval.

A házi gólkirály – 12 góllal – Szalka Máté lett, a szélső mögött a középpályás, Dóra Donát és a támadó, Suszter László is 11-11 góllal végzett.

U16 - 2. hely
Pinezits Máté csapata ezüstéremmel zárta a bajnokságot, ez már az utolsó forduló előtt biztos volt. 70 találattal, ebben a mutatóban is ezüstérmes a csapat, meccsenként átlag 2.5 alkalommal vették be az ellenfél kapuját.

A fiatalabb akadémiai gárda adta a bajnokság gólkirályát. Bakos Zsombor kiemelkedő mutatóval, 28 mérkőzésen 29 találattal zárta első kék-fehér szezonját. Juhász Levente volt mögötte a csapatban 11 találattal, robbanékony szélsőnk főleg a bajnokság hajrájában szórta meg az ellenfelek kapuját.

U15 - 3. hely
Fülöp Lajos együttese az utolsó fordulóban döntött a bajnoki bronz sorsáról, ami végül csapatunk kezébe került. Kiegyensúlyozott teljesítménnyel, 46 lőtt góllal álltak fel az U15-ös korosztály dobogójának harmadik fokára.

11 játékos szerzett gólt, kiemelkedik Vasvári Zoltán 12 és Pesuth Simon 8 találata, a lista első két helyén. 

U14 - 5/6. hely
Lednitzky András gárdája számára még vannak nyitott kérdések, mivel az ETO FC Győr elleni mérkőzés az időjárási körülmények miatt félbeszakadt. Ennek a találkozónak az eredménye dönt arról, hogy 5., vagy a 6. helyen zár az U14. 

Három játékos lépte át a 10-gólos határt, Balogh Ákos (10), Hegedűs Tamás (15) és Barkóczi Benedek (16) találattal áll a listán, de Erdős Dávid (8) is közel áll a kétszámjegyű gólokhoz.

U13 - 2. hely
Mihályi Tamás különítménye ezüstéremmel zárta az idényt, 26 mérkőzésen 24 győzelemmel, ami kiemelkedő mutató. 194 lőtt és 15 kapott találattal mindkét listán másodikok vagyunk, csak a bajnok rendelkezik jobb számokkal. Gólszerzőink közül kimagaslik Sebestyén Márk, aki 60 találatot szerzett. Mögötte Forró Dominik és Lovász Patrik 19-19 góllal áll. 13 gólszerző van a csapatban, közülük nyolcan jegyeznek kétszámjegyű találatot.

U12 - 1. hely
Tóvaj Kristóf legénysége keretes szerkezetbe foglalja az idényt, hiszen legidősebb csapatunk mellett a legfiatalabbak is aranyéremmel zártak, igaz itt az utolsó fordulóban a Honvéd elleni bajnoki döntőn dőlt el az arany sorsa. Egyedüli csapatként léptük át a kétszázat, a lőtt gólok tekintetében (205), és egyedüli csapatként maradtunk 10 kapott gól alatt (9). 26 mérkőzésből mindössze egyszer kaptunk ki, a maximális 78 pontból így 75-öt szereztünk.

Góllövők tekintetében is egyben volt a csapat, 14 játékos talált kapuba, tíz átlépte a tízgólos határt, hárman a húszgólost, sőt Szabó Csongor személyében csapatunk legeredményesebb játékosa harminc találattal zárta az idényt, de a 28 gólos Ottucsák György is elérte a mérkőzésenkénti egygólos átlagot. 


Szavazzatok a legszebb utánpótlásgólra Facebook oldalunkon!

Játékosainknak és szakmai stábunknak szívből gratulálunk a sikeres szezonhoz!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman