HÍREK

Újabb MTK-s gól, ott vagyunk az U17-es Eb-n!

2019-03-29

Újabb MTK-s gól, ott vagyunk az U17-es Eb-n!

U17-es válogatottunk lejátszotta második mérkőzését is a hazai rendezésű Eb-elitkörben.

U17-es válogatottunk a norvégok 1-0-s legyőzése után pénteken délután azzal a tudattal lépett pályára, hogy amennyiben legyőzi a bosnyákokat (és a belgák pontot szereznek a norvégok ellen) már a második játéknap után biztosíthatja helyét a májusi, írországi Európa-bajnokságon. 

Preisinger Sándor több helyen is változtatott keddi kezdőcsapatán, Balogh Botond eltiltása miatt nem kapott helyet a kezdőben, de játékosaink közül ezúttal is a csapat tagja volt Zuigéber Ákos, Kata Mihály és Kosznovszky Márk.

A magyar válogatott a 38. percben szerzett vezetést: egy szép, ziccerig játszott akció végén Buna centerezett a jobb oldalról, Zuigéber Ákos pedig 10 méterről, állítgatás nélkül a kapu jobb alsó sarkába továbbított (1-0).
A magyar csapat ezzel a góllal nyert 1-0-ra, és biztosította helyét az írországi Európa-bajnokságon!

A csoport másik mérkőzésén Belgium 3-0-ra legyőzte a norvégokat, így biztossá vált, hogy a magyar és a belga válogatott is ott lesz a május 4-én kezdődő írországi Európa-bajnokságon. A két továbbjutó csapat hétfő délutáni, egymás elleni mérkőzésén a csoportelsőség lesz a tét.

Magyar U17-es válogatott két éve vett részt legutóbbi Európa-bajnokságon, akkor a 2000-es korosztály játékosaiból álló csapat a hatodik helyet szerezte meg.

Szép volt, fiúk!
[image]
 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2020-03-01 17:00 Új Hidegkuti Nándor Stadion

MTK BUDAPEST

VS

DUNA ASZFALT TLC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman