HÍREK

U21-es válogatott támadót igazoltunk Portugáliából

2020-01-02

U21-es válogatott támadót igazoltunk Portugáliából

Újabb korosztályos válogatott játékossal erősödött az MTK Budapest. Klubunk hosszútávú szerződést kötött a 21 éves Bíró Bencével, aki Portugáliából tér haza az MTK hívására.

A remek felépítésű center 2014-ben szerződött külföldre, ahol fokozatosan lépett előre, a Vitória Guimaraes B-csapatában már fiatalon folyamatosan lehetőséget kapott a portugál felnőtt másodosztályban. 

- Az elmúlt hónapok is mutatják, hogy az MTK Budapest kiemelten támaszkodik a saját utánpótlására, ám természetesen emellett arra is törekszünk, hogy a legtehetségesebb hazai játékosok is hozzánk kerüljenek. rendkívül tehetséges játékos, akinek a pályafutását gyerekkora óta követem. Személyében egy olyan tehetséges labdarúgó került hozzánk, akinek hosszabb távon arra is van esélye, hogy a magyar felnőtt válogatott tagja legyen. Az U21-es korosztályban már megmutatta gólerősségét: Michael Boris jól ismeri őt, dolgoztak együtt, így ő is kifejezetten szorgalmazta a megszerzését, ami nem meglepő, hiszen Bence centerként tétmeccseken gyakran eredményes volt az irányítása alatt lejátszott korosztályos mérkőzéseken, két évvel idősebbek között is komoly szerepet szánt neki - mondta Bíró Bence leigazolásáról Polyák Balázs, az MTK Budapest sportigazgatója.    

Bíró Bence egyébként visszatér az MTK-hoz, hiszen fiatalon már megfordult klubunknál. Itthon már több mint száz gólt szerzett az MLSZ versenyrendszerében az utánpótlás korosztályokban, így joggal bízhatunk abban, hogy felnőtt szinten is tovább szaporítja majd góljai számát. A támadó csatlakozik is csapatunkhoz, a felkészülést már a mieinkkel kezdi meg.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman