HÍREK

Túl az első mérkőzésen

2017-01-21

Túl az első mérkőzésen

Pölöskei Gábor csapata ugyan vereséget szenvedett a másodosztályú Budaörstől, de rengeteg pozitívumot is látott a vezetőedző.

Az MTK Budapest II a Budaörs csapatával kezdte meg a felkészülési időszakot. Az első gólt a vendégek szerezték, amire Nagy Zsombor tudott válaszolni Takács Krisztofer szögletéből. A második játékrészben ismét előnybe került a Budaörs, de ki tudott egyenlíteni Pölöskei Gábor csapata. Takács Krisztofer kapott Szuhodovszkitól labdát, majd remek szólót követően éles szögből bombázott a hosszú alsóba. A vendégek azonban ismételten előnyhöz jutottak, és hiába próbálkoztak többen a kék-fehérek közül, újabb gól nem esett, így a végeredmény MTK Budapest II - Budaörs, 2-3.

A mérkőzést követően Pölöskei Gáborral beszélgettünk a szezon első feléről, az új kerettagokról, és természetesen a mérkőzésről:

– Túl van a csapat az első edzőmeccsen, hogyan értékeled a látottakat?

– Elsőre elég erős ellenféllel kezdtünk, így alakult a programunk. Kimondottan jól futballoztunk az első félidőben, a védekezésünkkel voltak gondok, ajándékba adtunk nekik gólokat. Ami a második félidőben a problémám volt, az nem a mérkőzésre vezethető vissza, sok megfázásos betegünk volt, így a csapat nagyjának 90 percet kellett játszani már az első mérkőzésen is. Első mérkőzésnek remek volt összességében.

– Több játékos betegség miatt van távol, van komoly sérült is mellettük?

– Komoly sérülése Szerencsi Miklósnak van, térdműtét után lábadozik. A többiek szerencsére már a hét elején edzésbe állhatnak, a felkészülést gátló sérülés másoknál nincsen.

– Két új játékos is szerepelt a csapatban, róluk mit lehet tudni?

– Bese most került fel hozzánk, nagyon tehetséges kapus, aki előtt hatalmas jövő áll. Hinora már korábban felkerült volna, de porcsérülés miatt ősszel nem tudott játszani, most kezdett teljes értékű edzésmunkát végezni, egyre jobb állapotban van, hasznos tagja lesz a csapatnak.

– Demjén Patrik a félévet Dorogon tölti, mekkora veszteség ez a csapatnak?

– Természetesen veszteség Patrik kölcsönadása, de számára ez most a legjobb döntés, hogy magasabb osztályban bizonyíthat. Bese jött a helyére, az elsődleges terv, hogy ő lesz az első számú kapusunk a szezon hátralevő részében. Óriási tehetség, korosztályos válogatott játékos.

– Kicsit visszatekintésként, a szezon első felében a hatodik helyet szerezte meg a csapat, ez megfelelt az előzetesen vártaknak?

– Ha a szezon előtt azt mondja nekem valaki, hogy a hatodik helyen telelünk, akkor szó nélkül beleegyeztem volna. Látva a mérkőzéseket azonban van némi hiányérzetem, voltak olyan mérkőzések, amiken jobban is végezhettünk volna, és akkor még előrébb is lehetnénk a tabellán. Elégedetlen semmiféleképpen nem vagyok a teljesítménnyel. Ugyanakkor nem a bajnoki helyezés az elsődleges ennek a csapatnak, hanem a fiatalok nevelése és játéklehetőség biztosítása.

– Mi a további terv az előszezonban?

– Szerdán a III. Ker. TVE ellen játszunk, szombaton pedig a Csepelt fogadjuk, és a felkészülési időszak további részére is a szerda-szombat rendszerű terhelést szeretnénk biztosítani a játékosoknak.

– Előretekintve a szezon hátralevő részére, elégedett lennél, ha a csapat tartaná ezt a helyezést, további fiatalok bemutatkozása mellett?

– Egyértelműen elégedett lennék ezzel a szezon végén. Az elsődleges cél stabil középcsapat kiépítése volt a harmadosztályban, ez több mint teljesíthető, és mellette a fiatal játékosok fejlődését kell szem előtt tartani, mint mindennél fontosabb feladat.

– Katona Máté, Szabó Ádám és Takács Ronald bemutatkozhatott már a csapatodból az élvonalban, lehet még folytatás?

– Örömteli volt látni a játékosokat akikkel dolgozunk az első csapatban játszani. Reméljük, hogy még több fiatalt tudunk a keretbe adni a felnőtt csapathoz. Forgács Péter és Kovács Botond az első csapattal edzett az elmúlt hetekben, de több másik játékos is edzett már velük korábban, és a jövőben is fognak. Előbb-utóbb lesznek még új bemutatkozók a csapatban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman