HÍREK

Túl a bajnoki főpróbán is

2024-07-20

Túl a bajnoki főpróbán is

Kapott gól nélkül zártunk hátul, elöl viszont még kimaradtak a lehetőségek a Komárno elleni felkészülési meccsen.

A bajnoki főpróbát a szlovák élvonal újonca, a KFC Komárno ellen vívtuk. A Demjén - Varju, Beriashvili, Nagy Zs. - Hej, Horváth A., Kata, Bognár, Antonov - Polievka, Németh K. összeállításban kezdtünk, a kispadon Csenterics, Kocsis, Végh, Molnár Á., Szőke, Stieber, Molnár R. és Jurina ült (Rácz, Kádár, Bobál, Kosznovszky, Kovács P. sérülés ill. betegség miatt hiányzott).

A mieink előtt adódott az első igazán nagy lehetőség, egy remek támadás után: a 14. percben Németh készítette le a kapott labdát Polievkának, aki 13 méterről lőtt is egy átvétel után, de a vendégek kapusa nagyot mentett. 

A folytatásban is inkább mi irányítottunk, de a szlovák élvonal újonca is masszívan állt a lábán. Az első félóra végén Horváth passzolt Polievkához, aki laposan lőtt is 15 méterről, de egy védő még blokkolni tudott.

Kisebb lehetőségek adódtak még, de gól nem született az első félidőben.

Csere nélkül folytattuk a második játékrészt, amelynek elején Sliacky lőtt a bal oldalról, ám sikerült blokkolni, így az oldalhálóban kötött ki a labda. Erre nagy nyomással reagáltunk, hiszen a következő öt percben négy lehetőségünk is akadt: a legnagyobb Nagy Zsombor fejese volt, amelynél azonban a lécről kifelé pattant a labda, de azt megelőzően Beriashvili fejesénél is nagy mentés kellett a komáromi védőktől.

Szinte azonnal utána jöttek az újabb esélyek: előbb egy szépen kipasszolt szögletvariáció után Antonov helyezett lövését védte a kapus, majd Kata lőtt egy csel után, a labda azonban a jobboldali kapufáról kifelé jött.

A félidő közepén a Németh-Polievka páros helyére a Jurina-Molnár R. duó állt be, majd nem sokkal később Végh érkezett Kata posztjára, Stieber pedig Bognáréra.

A 78. percben Antonovot hozták helyzetbe a társak, ő az emelést választotta 18 méterről, de a labda egy picit elkerülte a kaput.

A hajrában még Kocsis, Molnár Á. és Szőke is beállt (Beriashvili, Hej és Horváth helyére), majd a 83. percben Molnár Ádin iramodott meg egy labdaszerzés után, erősen középre lőtt az akciót követő Varju elé, de egy védő még nagyot mentett. 

Újabb veszély már nem alakult ki a kapuk előtt, így gól nélküli döntetlennel zárult a mérkőzés. Jövő pénteken a Zalaegerszeg ellen idegenben kezdjük a szezont (18:00-kor).

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-14 15:00 HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI VÁROSI STADION

HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman