HÍREK

Továbbjutottunk a Magyar Kupában

2019-09-21

Továbbjutottunk a Magyar Kupában

Szatmári volt a nyerőember az Unione FC ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Unione FC – MTK Budapest 0-1 (0-0)
Budapest, III. kerületi TVE Sporttelep

Vezette: Kiss (Marozsi, Farkas)

Gólszerző: Szatmári (53.)

Sárga lap: Máthé (79.), Filó (90.)

Unione FC: Máthé – Fehér, Vermes, Scheer, Szekeres (Filó 72.) – Keresztesi, Grúz, Lettrich, Koplányi – Szabó - Vécsi (Murányi 76.)

MTK Budapest: Varga – Katona, Fülöp, Nagy, Deutsch (Szerencsi 78.) – Mezei, Cseke, Kanta – Babinszky (Schön 68.), Törőcsik, Szatmári (Vass 68.)
Vezetőedző: Michael Boris

A Magyar Kupa 6. fordulójában a BLSZ I. osztályában szereplő Unione FC vendégei voltunk a III. kerületi TVE Sporttelepén.

A várakozásoknak megfelelően mi irányítottuk a játékokot, de a szívósan védekező hazaiak ellen az első félidőben nem sikerült gólt szereznünk. Pedig lehetőségeink voltak, az első a 11. percben, amikor Katona passza után Babinszky célt tévesztett.

Négy minutummal később Babinszky ezúttal előkészített, viszont Szatmári lövésében nem volt erő, így a kapus felszedte a labdát.

A 25. és a 34. percben is a lécet találtuk el, előbb Deutsch centerezése után pattant Szatmári elé a labda, akinek lövése a felső lécen csattant, miután egy védőn irányt változtatott. A második kapufa Kanta nevéhez fűződik, aki szabadrúgást végezhetett el a tizenhatos jobb sarkától, de tekerése épphogy célt tévesztett, pedig a hazaiak hálóőre mozdulni sem tudott.

Az utolsó 15 percben még Katona és Kanta próbálkozását jegyezhettük fel, de egyik sem volt igazán pontos, így 0-0-al vonulhattunk szünetre.

A fordulást követően négy perccel megszületett a harmadik kapufánk is, amely Kantának már a második volt, néhány centiméter hiányzott, hogy nem a hosszú alsóban kötött ki a labda.

Az 53. percben megszületett a hőn áhított vezetés. Szatmári tizenhatoson kívülről megeresztett lövése egy hazai játékoson megpattant, így esélye sem volt Máthé kapusnak.

A vezetés megszerzése után is mi irányítottuk tovább a játékot, alakítottunk ki lehetőségeket. Michael Boris vezetőedzőnk Vass és Schön beállításával próbálta még hatékonyabbá tenni a támadójátékot. A 75. percig kellett várnia Varga kapusunknak, hogy védhessen egyet, ekkor Vécsi középre tartó lövését hárította magabiztosan.

A 80. percben Törőcsik állt közel a második gólunkhoz, de bombája elkerülte a jobb felső sarkot.

Hat perccel Törőcsik kísérlete után Schön célozta meg a rövid felsőt, de a vendéglátók hálóőre leért, így védeni tudott.

A 88. percben Kanta ígéretes helyről, a kaputól húsz méterre végezhetett el szabadrúgást, de a sorfalban elakadt a labda. Egy perccel később Cseke is közel járt a gólhoz, de csavarását szögletre tornázta a kapus. A ráadásban jött a negyedik kapufánk is, ezúttal Schön tévedt néhány millimétert. 

Szatmári góljával tehát továbbjutottunk, és várhatjuk a 7. forduló sorsolását. Folytatás a bajnokságban jövő hét vasárnap hazai pályán a Nyíregyháza ellen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman