HÍREK

Tíz emberrel harcoltuk ki a győzelmet Debrecenben

2024-09-28

Tíz emberrel harcoltuk ki a győzelmet Debrecenben

Fordulatos, szórakoztató meccsen, Horváth Dávid irányítása alatt zsinórban ötödször nyertünk a DVSC ellen.

OTP Bank Liga, 8. forduló

DVSC–MTK Budapest 2-3 (0-1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion

Vezette: Pintér Csaba (Rúsz, Kóbor, Rózsa, Urbán, Becséri, Zimmermann)

Gólszerző: Kocsis (41.), Szűcs (76.) illetve Jurina (33.), Bognár (59.), Hej (86.)

Sárga lap: Stojkovic (27.), illetve Kata (40.), Bognár (59.), Kádár (73.)

Piros lap: Varju (83.)

DVSC: Megyeri – Stojkovic, Dreskovic, Lagator, Pellumbi – Szács, Djurasek (Braga, 15, helyette Silue, 74.).), Dzsudzsák – Vajda (Domingues, 46.), Bárány, Kocsis Dominik (Shaghoyan, 75.)

Vezetőedző: Máté Csaba

MTK Budapest: Demjén – Varju, Beriashvili, Kádár, Antonov – Kosznovszky, Kata – Molnár Ádin (Horváth Artúr, 87.), Bognár (Végh, 83.), Molnár Rajmund (Hej, 76.) – Jurina (Németh, 83.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában a DVSC otthonába látogattunk, ahonnan tavaly kétszer is sikerült elhoznunk a három pontot. A szakadó esőben rendezett találkozó első percében Molnár Ádin jobb oldali veszélyes beadását tolta ki Megyeri, majd Bognár lőtt 20 méterről a kapu fölé.

Az 5. percben Stojkovic óriási bedobása után Bárány került helyzetbe, 14 méterről azonban nem találta el a kaput.  A 17. percben Molnár Ádin jobb oldalái beadásából Jurina fejelt, Megyeri óriási bravúrral védett. A 22. percben jutott el a DVSC kapura lövésig, ám Demjén könnyedén védte Szűcs próbálkozását, míg a másik oldalon Molnár Rajmund lekészítése után Bognár kísérletét hárította Megyeri.

A 30. percben Antonov szabadrúgását Jurina csúsztatta meg, ám a labda elment a jobb kapufa mellett. Három perccel később már sikerült betalálnunk: Bognár adott be laposan a bal oldalról, Jurina 14 méterről, kapásból lőtt jobbal a bal alsó sarokba (0-1).

A 37. percben Molnár Rajmund vállalkozott távoli lövésre, a labda nem sokkal ment el a kapu fölött. Négy perccel ezután egyenlített a Debrecen: Dzsudzsák szabadrúgása az egyik fejről Kocsis Dominik elé pattant, aki ballal lőtt a jobb alsóba (1-1).

A szünet után az első lehetőséget a Debrecen alakította ki, de Dzsudzsák lövése nem okozott gondot Demjénnek. Az 59. percben újra megszereztük a vezetést: a Loki tizenhatosa előtt kaparintottuk meg a labdát, ami Bognárhoz került, ő pedig két gyönyörű csel után ballal, 17 méterről lőtt a jobb kapufa mellé (1-2).

A 62. percben a jobb oldalról érkezett beadás, Domingues érkezett a bal szélen, befejelte középre, Bárány épphogy lemaradt a labdáról. Hét perccel később Molnár Ádin ment el szépen a bal oldalon, befelé cselezett, lövését ujjheggyel tolta szögletre Megyeri.

A 74. percben ígéretes helyről, 20 méterről rúghatott szabadot Dzsudzsák, azonban Demjén szép mozdulattal hárítani tudott. Egy perccel később Molnár Rajmund jobb oldali beadására Varju érkezett, becsúszva lőtt, de Megyeri bravúrral leért, majd Molnár Ádin beadását fejelte fölé Jurina.

Sajnos a kihagyott helyzeteket megbosszulta a DVSC: a 76. percben Silue lőtte be középre a labdát, Kocsis érkezett, és a felső sarokba lőtt (2-2).

A 82. percben tíz emberre fogyatkoztunk: Varjut rántotta vissza Domingues, a játékvezető úgy ítélte meg, hogy játékosunk hátrakönyökölt, ezért kiállította. Ez nem zavarta meg a csapatot, hiszen a 86. percben ismét mi vezettünk: szépen hoztuk át a labdát a pályán, majd a támadás végén Kosznovszky tolta a labdát Hej elé, aki gyönyörűen lőtte ki a jobb oldalról a jobb felsőt (2-3).

A hosszabbítás utolsó pillanatában Domingues lövésénél Demjén szenzációs bravúrt mutatott be, így elhoztuk a három pontot Debrecenből. Horváth Dávid irányítása alatt ezzel zsinórban ötödször nyertünk a DVSC ellen. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-10-26 20:45 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

ÚJPEST FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman