HÍREK

Szoros meccsen vereség a Pancho Arénában

2024-08-18

Szoros meccsen vereség a Pancho Arénában

Egygólos vereséget szenvedtünk a Puskás Akadémia FC otthonában.

OTP Bank Liga, 4. forduló

Puskás Akadémia FC–MTK Budapest 1-0 (0-0)

Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna 1218 néző

Vezette: Karakó Ferenc (Berke, Tóth II., Berényi, Kulcsár, Csatári, Hanyecz)

Gólszerző: Levi (51.)

Sárga lap: Favorov (19.), Golla (47.) illetve Kata (36.), Hej (45.), Kosznovszky (58.), Beriashvili (85.)

Puskás Akadémia FC: Markek – Maceiras, Golla, Stronati, Markgráf (Brandon, 82.) – Favorov, Nissila – Komáromi (Soisalo, 82.), Levi (Plsek, 73.), Nagy Zsolt (Szolnoki, 88.) – Puljic (Colley, 73.)

Vezetőedző: Hornyák Zsolt

MTK Budapest: Demjén – Varju, Beriashvili, Nagy Zsombor (Kocsis, 54.) – Hej (Molnár Ádin, 81.), Horváth Artúr, Kata, Kosznovszky (Stieber, 65.), Kovács Patrik – Polievka (Molnár Rajmund, 65.), Bognár (Jurina, 81.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Az OTP Bank Liga negyedik fordulójának utolsó mérkőzésén a hozzánk hasonlóan hibátlan mérleggel rendelkező Puskás Akadémia FC otthonába látogattunk. A hazaiak kezdték jobban a találkozót, de Demjén állta a sarat Komáromi és Favorov próbálkozásánál is.

Az első negyedórát követően kijöttünk a szorításból, és előbb Bognár közeli szabadrúgását blokkolta a hazai sorfal, majd Varju fejese suhant el a kapu előtt Bognár szöglete után. A 29. percben Puljic tűnt fel a kapunk előtt, de éles szögből nem tudott túljárni Demjén eszén.

A meccs addigi legnagyobb lehetőségét a 38. percben láttuk: ekkor Hej kapta meg a labdát a jobb oldalon, centerezését Polievka jól találta el kapásból, de a labda a rövid kapufáról kifelé pattant. Egy perccel később újra Polievka próbálkozott, ezúttal a bal oldalról cselezett befelé, majd a rövid alsóba tartó lövését bravúrral védte Markek.

A második félidő első kísérletét Bognár jegyezte, ám a távoli szabadrúgás nem okozott gondot Markeknek. Az 50. percben Bognárhoz került a labda a tizenhatoson belül, a jobb lábáról áttette azt a balra, de nem tudta eltekerni a hosszú felső sarokba.

Az 51. percben megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia: Nagy Zsolt adhatott be a bal oldalról, Levi pedig a védőjét megelőzve fejelt a felső sarokba (1-0).

A gólt megelőző akció során a maszkban játszó Nagy Zsombor kapott egyet az arcára, vérezni kezdett az orra, így Kocsis váltotta. A 78. percben ismét Hej ment el a jobbon, beadása éppen elment Molnár Rajmund feje fölött, majd Stieber gyűjtötte be a labdát, és kevéssel lőtt laposan a bal alsó mellé.

Három perccel később szép szabadrúgás-kombináció után Horváth Artúr kapta meg a labdát a tizenhatoson belül, közelről lőhetett, ám Markek óriási bravúrral védett, majd a kipattanót Stieber bikázta kevéssel a kapu felé.

Az utolsó pillanatban Kocsis beadása után Stieberhez került a labda a bal oldalon, centerezése Beriashvilihez került, aki lőtt, de picivel mellé ment a labda. Az egész mérkőzésen mutatott teljesítményünk alapján egy pontra rászolgáltunk volna, de nem sikerült betalálnunk, így 1-0-s vereséggel zártuk a fordulót. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-20 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman