HÍREK

Szombat 16:00: MTK Budapest – KTE-PHOENIX MECANO

2015-05-01

Szombat 16:00: MTK Budapest – KTE-PHOENIX MECANO

2015. május 2. szombat, 16:00: MTK Budapest – KTE-PHOENIX MECANO Bozsik Stadion, OTP Bank Liga. Ősszel sikerült Kecskeméten győzni 1-0-ra, de azóta kicsit eltolódott a két csapat megítélése.

A mérkőzés közvetítése szombaton 16:00 órától.

A KTE feljebb avanzsált a képzeltbeli csapaterősségi skálán. Edzője pedig a terület kívánatos portékájává nőtte ki magát. Az MTK Budapest? Garami Józsefre nem vágynak más klubok, vagy nem merik mondani. A csapat megítélése: kénytelen-kelletlen elfogadják, hogy éremért küzd, de még mindig a legkevésbé odavalónak tartják.

Bár, ki tudja? Egyre több elismerő írás jelenik meg az egyesületről, és a szakosztályról. A tavaszi mérleg négy győzelem, két döntetlen és két vereség. A tavaszt, ténylegesen a bajnokság 2015-re eső részére értve, azaz a 17. forduló után nézve. És ne felejtsük: gyakorlatilag az egész bajnokságot idegenben küzdötte végig a gárda.

A KTE ugyanezt az időszakot 4-3-1-gyel tudta le, azaz egy ponttal gyűjtött többet, mint az MTK. Igen, de az MTK élcsapat. Most akkor igen?

Mindezideig tizenegy MTK – KTE, vagy KTE – MTK mérkőzést játszottak a magyar labdarúgó első osztály történetében. Korábban a kecskemétiek nem voltak tagjai a mindenkori élvonalnak. Sőt! Kecskemétnek nem is volt soha a Szivics-éra előtt NB I-es gárdája.

A közös történet 2008. november 11. kezdődött a 14. fordulóban békés döntetlennel. A tizenegy lejátszott összecsapás mérlege szinte teljesen kiegyenlített. Négy MTK és négy KTE győzelmet hozott

MTK Budapest – KTE     10 mérkőzés, 3 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség. Gólkülönbség: 16-19.

A párviadal MTK házi gólkirálya Könyves Norbert 4 találattal.

Az MTK kétszer győzött Kecskeméten, öt és fél éve. 2009. november 27-én, de akkor rendesen. KTE – MTK 2-5 (0-3) Gólszerzők: Némedi 2 – Könyves 2, Zsidai, Gosztonyi, Lencse.

Kinézek a Bozsikba.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman