HÍREK

Szabó Gergő, a kék-fehér problémamegoldó

2015-08-25

Szabó Gergő, a kék-fehér problémamegoldó

Mostantól csapatmenedzser segíti az MTK Budapest labdarúgóinak mindennapjait. Az új pozíció születésével remek, talpraesett szakemberrel erősödött a kék-fehér klub stábja, aki korábban a bajnoki címvédő Videoton FC-nél látott el hasonló feladatot. Szabó Gergővel beszélgettünk.

– Hogyan jött számodra az MTK Budapest adta lehetőség?

– A Videotontól június elején jöttem el, és nem telt el sok idő, hogy előremutató beszélgetésbe kezdjünk az MTK vezetőségével. Éreztem, hogy számítanak a tudásomra és a tapasztalatomra, illetve fontosnak érzik új poszt bevezetését a csapatnál. Két-három találkozó után egymás tenyerébe is csaptunk, így most nagy várakozással tekintek az előttem álló feladatok elé.

– Mi lesz a feladatod, mivel foglalkozik a csapatmenedzser?

– Többrétű a feladatom, de leegyszerűsítve talán azt mondhatom, hogy én leszek a „problémamegoldó ember”. Kapocs a klubvezetés és a csapat között, illetve terheket veszek le a vállakról. Hiszem, hogy nagy segítségére lehetek mindkét félnek. Úgy jellemezhetném magam, mint az idegenvezetőt külföldi utazás során. Biztonságérzetet és nyugalmat ad az, amikor van kihez fordulni és tudod, hogy az illető meg is oldja a problémádat. A csapat koncentrálhat kizárólag a futballra, a vezetőségnek pedig nem kell a mindennapi, apró problémákkal küzdenie.

– Mikor és mivel kezdesz munkához?

– Tegnap már beszéltünk László Csabával és Domonyai Lászlóval a feladatokról, most a csapat felé vár rám a bemutatkozás. Persze legalább látásból ismerek szinte mindenkit, de mégis más lesz egy családban élni a mindennapokat. Torghelle Sanyi barátomra feltétlenül számítok a kezdetekkor, hiszen vele Fehérváron is kiválóan megértettük egymást, de biztos vagyok benne, nem lesz ez másképp a többiekkel sem.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman