HÍREK

Sok szerencsét, Barni! (VIDEÓ)

2016-08-19

Sok szerencsét, Barni! (VIDEÓ)

Bese Barnabás Franciaországban, a Le Havre együttesében folytatja pályafutását.

Bese Barnabás, az MTK Budapest saját nevelésű jobbhátvédje szerződést kötött az francia másodosztályban szereplő Le Havre együttesével.

Barni 14 éves korában érkezett a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiára, majd Garami József irányítása alatt mutatkozhatott be a kék-fehérek első csapatában.

Az eredetileg támadóként számításba vett fiatalt Józsi bácsi vezényelte vissza először a védelembe. Barnabás így emlékezett vissza erre:

Két-három évvel ezelőtt Magyar Kupa meccset játszottunk, még Garami Józsi bácsi idején, és rengeteg sérültünk volt a védelemben. Ekkor szólt, hogy úgy készüljek, jobbhátvédet fogok játszani. Gondolom, tetszett neki, amit látott, mert a hátralévő kupameccseken is ezen a poszton kaptam lehetőséget, igaz, a bajnokikon eleinte még nem.

Később már László Csaba és Teodoru Vaszilisz is jobbhátvédként számított Barnira, aki a kék-fehérek színeiben 105 mérkőzésen nyolc gólt szerzett.

Végigjárta a korosztályos válogatottakat. Az U17-es nemzeti tizenegytől az U21-esig mindegyikben szerepelt, utóbbiban 12 alkalommal lépett pályára. 2014. május 31-én, a Hidegkuti Nándor Stadiont búcsúztató mérkőzésen két gólt lőtt a kaposvári együttesnek.

Az OTP Bank Liga legutóbbi kiírásában Barnabás az MTK Budapest mind a 33 mérkőzését végigjátszotta, nem is akárhogy: a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck is felfigyelt rá.

Barni a németek elleni felkészülésen mutatkozott be a felnőtt válogatottban, csereként beállva tíz perc jutott neki Gelsenkirchenben. Két héttel később az Európa-bajnokság már egy félidőt játszott a Portugália elleni, 3-3-as döntetlennel végződő csoportmeccsen. Ez alkalommal is bizonyította, hogy nemzetközi szinten jegyzett ellenfelekkel szemben is megállja a helyét. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman