HÍREK

Sikeres visszatérés (GALÉRIA)

2018-03-11

Sikeres visszatérés (GALÉRIA)

A tavaszi félév kezdetét sikerrel vette második csapatunk, ahol két újoncot is avattunk.

MTK Budapest II–Balassagyarmati VSE 3-2 (2-2)

MTK Budapest: Szentpéteri – Adorján, Sziklási, Szekeres, Nagy M. – Schrammel, Bayer – Takács, Szerencsi, Lamperth – Szabó D.

Kispad: Varga, Varju, Kisari, Csicsek, Babinszky, Tóth.

Vezetőedző: Pölöskei Gábor.

Csere: Adorján helyett Kisari (66. perc), Szabó D. helyett Tóth (81. perc), Lamperth helyett Babinszky (84. perc)

Gólszerző: Szabó D. (19. perc), Takács (20. perc), Bayer (68. perc)

Csapatunk első bajnoki mérkőzése a 2018-as évben a Balassagyarmat elleni találkozó volt, mivel előző héten Salgótarjánban a pálya alkalmatlan volt a játékra. A keretben bekövetkezett változások miatt ismét olyan kezdőt jelölt ki vezedőedzőnk, mint korábban soha, de az új összetétel ellenére a játékon nem látszódott az összeszokatlanság. Új névként Adorján Gergő tűnt fel a pályán, aki másfél év kihagyás után tért vissza, és mutathatta meg tudását a felnőttek között is.

Az első pillanattól kezdve kiegyenlített játék zajlott, majd derült égből villámcsapásként Csendes találatával megszerezte a vezetést ellenfelünk. (0-1)

Ekkor nagyobb fokozatra kapcsoltunk, és elkezdtük bombázni a vendégek kapuját, és ennek meg is lett az  eredménye. Szabó Dominik kapott remek labdát Bayer Bencétől, és minimális igazítást követően visszalőtte azt a hosszúra, Szűcs nem védhetett. (1-1) 

A következő percben már előnybe kerültünk, Szabó ismét főszerepet vállalt, ezúttal előkészítőként. Takács Ronald elé tálalt, aki ziccerben nem hibázott. (2-1)

Csendben teltek a percek, Lamperth kapufája illetve Szabó rosszul eltalált közeli volt a félidő fontosabb momentuma, majd a hajrában egyenlített ellenfelünk. Labdavesztesünk után Németh lőtt védhetetlenül Szentpéteri kapujába. (2-2)

A szünetet követően a fizikális játék dominált, a nógrádiak játéka leegyszerűsödött, ennek köszönhetően rengeteg szabálytalansággal tördelték a mérkőzést. Kapufáig is eljutottak, a végén mégis mi örülhettünk, miután Bayer Bence kezelte le Szekeres visszafejelt labdáját, majd két cselt követően a bal felsőbe bombázott. (3-2)

Pölöskei Gábor így értékelte a találkozót: – Küzdelmes, harcos mérkőzést tudtunk megnyerni, minden elismerést megérdemelnek a fiúk. Ismét új összeállításban léptünk pályára, ráadásul a felkészülésünk is nehéz volt, több mérkőzést kellett lemondani. Mindezek ellenére minőségi játékkal arattunk megérdemelt győzelmet.

Vezetőedzőnket kérdeztük a két újoncról is: – Adorján Gergő másfél év kihagyás után tért vissza az elmúlt hetekben, próbáljuk óvatosan visszaépíteni a játékba, remélem ez a félév elég lesz arra, hogy utolérje magát, és legalább arra a szintre visszajusson, mint sérülése előtt volt. Babinszky Bence remek, fiatal játékos, kisebb sérüléssel bajlódott, a műfüves pályán ez újra előjött neki, ezért is játszott itt. Most kisegítésként volt itt a létszámunk miatt, ügyesen lépett be a játékba, övé a jövő!

A győztes találatról is beszélt a mester: – A harmadik gólt a védekező-középpályás poszton szereplő Bayer Bence szerezte, akinek nem elsődleges feladata a gólszerzés. Fantasztikus találat volt, két remek csel után tökéletes technikával lőtte be a felső sarokba, a srácoknak, és nekünk is tetszett.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman