HÍREK

Sikeres együttműködés a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal

2020-03-23

Sikeres együttműködés a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal

Az SZGYF intézményeiben nevelkedő gyermekek gyakori vendégei csapatunk hazai mérkőzéseinek.

Az MTK Budapest kiemelt feladatának érzi, hogy folyamatosan eleget tegyen a társadalmi szerepvállalásnak.

Klubunk korábban a Bátor Tábor küldetése mellé állt, tavaly pedig komoly együttműködési megállapodást kötött a NENESZ-szel (Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége a Magyar Gyermekekért), melynek célkitűzése között szerepel a család nélküli gyermekek támogatása és tehetséggondozása a labdarúgáson keresztül, de van kapcsolatunk a Cseppkő Gyermekotthonnal is, míg a közelmúltban a Fóti Gyermekvárosnak szerveztünk gyűjtést sikeresen.

Az MTK Budapest a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal (SZGYF) is kötött együttműködést korábban, melynek értelmében az SZGYF intézményeiben nevelkedő gyermekek csapatunk hazai mérkőzéseit élőben tekinthetik meg az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

- A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság és az MTK Budapest együttműködésének köszönhetően, a gyermekvédelmi szakellátásban ellátott gyermekek és fiatal felnőttek rendszeresen részt vesznek a csapat mérkőzésein. A kulturált szabadidő eltöltése, a közösséget erősítő értékek előbbre vitele, valamint a szervezett formában történő, intézményen kívüli programlehetőségek biztosítása az SZGYF-nek, mint fenntartónak kiemelten fontos feladata. Az MTK Budapest egyik célkitűzése, hogy a család nélküli gyermekeket támogassa és a labdarúgáson keresztül a tehetségeket gondozza, támogatva és elősegítve ezzel az SZGYF vállalásait. Köszönjük az MTK Budapest vezetőségének az együttműködést - mondta Gősi Tamás, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatőság Társadalmi Kapcsolat Osztályának vezetője.

A gyermekek jól érezték magukat a mérkőzéseinken, erről tanúskodnak a Dorogi FC elleni összecsapáson készült fotók is.
 

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman