HÍREK

Remek meccsen egy pontot ért a három gól (GALÉRIA)

2019-08-25

Remek meccsen egy pontot ért a három gól (GALÉRIA)

Szórakoztató meccsen ikszeltünk a Békéscsabával.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Békéscsaba 1912 Előre–MTK Budapest 3-3 (2-1)

Békéscsaba, Kórház utcai Stadion, 1500 néző

Vezette: Nagy Róbert (Antal, Punyi, Berényi)

Gólszerző: Szalai (21.), Kovács (36.), Király (65.) illetve Lencse (15.), Vass (59.), Simon (84.)

Sárga lap: Faragó (1.), Zahorán (89.) illetve Mezei (11.), Kata (78.)

Békéscsaba 1912 Előre: Uram – Szalai, Farkas, Szélpál, Zahorán – Faragó (Károly, 74.), Király, Nagy, Kovács, Máris (Burai, 67.) – Pantovics (Pusztai, 81.)

Vezetőedző: Schindler Szabolcs

MTK Budapest: Bese – Katona, Pintér, Varju, Nagy Zsombor (Szerencsi, 65.) – Kata, Mezei (Schön, 80.), Bognár – Vass, Lencse, Szatmári (Simon, 45.)

Vezetőedző: Michael Boris

A Merkantil Bank Liga 5. fordulójában Békéscsabára utazott együttesünk. Az első lehetőségre a 8. percig kellett várni, ekkor szép kontrát vezetett a lila-fehér hazai gárda, Király jó lövésébe azonban Mezei belelépett. Rögtön ezután Lencse ugratta ki Szatmárit, aki picit kiszorított helyzetből nem tudta meglepni Uramot.

A 10. percben Lencse kapta meg a labdát a tizenhatos vonalát, megpattanó lövése kijött a csabai portásról, de a védelem tisztázni tudott. Öt perccel később már tehetetlen volt a hazai kapus: Mezei szerezte meg a labdát, Vasshoz passzolt, ő Bognárhoz készített, aki Katonát szöktette. Jobbhátvédünk felnézett, okosan passzolt Lencséhez, aki ballal a kapuba passzolt a gyönyörű akció végén. (0-1)

Két perccel később Vass talált helyet a jobb oldalon, ívelését Lencse kapásból a kapu fölé lőtte. A 19. percben Bognár ugratta ki Szatmárit, aki Vasst kereste középen, ám Szélpál hősiesen lépett bele a passzba.

A 21. percben szinte első nagyobb lehetőségéből egyenlített a Békéscsaba: Király lőhetett szögletet, Szalai emelkedett a legmagasabbra és a hosszúba fejelt. (1-1)

A 35. percben ismét sarokrúgással jött a Békéscsaba, némi kavarodás után fogta Szalai fejesét Bese.

A 36. percben fordított a hazai alakulat: a tizenhatos elé csorgó labdát Kovács szerezte meg, majd belsővel okosan lőtte ki a rövid sarkot. (2-1)

A 39. percben 20-ról lőhetett szabadot Bognár, nagyon ígéretesen tekeredett a labda, de Szélpálon megpattant, így szöglet lett belőle. Újabb nagy lehetőség nem adódott a félidő végéig, hátrányból várhattuk a folytatást.

A második félidő első sansza a hazaiak előtt adódott, ám Bese óriási bravúrt mutatott be Szélpál fejesénél.

Az 59. percben a békéscsabaiak jöhettek szöglettel, ám lecsaptunk a labdára, Mezei szöktette Bognárt, aki picit cipelte a labdát, majd Vasshoz passzolt, ő pedig könyörtelenül lőtt a rövid felsőbe. (2-2)

Nem sokkal a gól után Pantovics került a kapunk előtt helyzetbe, de rosszul találta el a labdát. A 63. percben ismét ellentámadást vezettünk: Lencse passzolt Katonához, majd kapta vissza a játékszert, kapásból a hosszúba próbált tekerni, de nem találta el a kaput. 

A 65. percben újra megszerezte a vezetést a Békéscsaba: Király kapta meg a labdát a tizenhatos vonalán, aztán remek testcsel után ballal lőtt a hosszúba. (3-2)

A 78. percben Pantovics tekert a szögletzászlótól szabadrúgásból a kapunkra, Bese szép mozdulattal tolta ki a labdát. A 82. percben a csereként pályára lépő Szerencsi adott jó passzt Lencsének, aki ballal lőtt, viszont Uram hárítani tudott. Egy perccel később Simon fordult le Katona bedobása után, lövése megpattant, szöglet lett belőle. 

A nyomás a sarokrúgás után beérett: Bognár szögletét kifejelte az egyik védő, viszont pont Bognárhoz, aki Simon fejére rajzolta a labdát, a félidőben beálló csatárunk remekül fejelt a kapuba. (3-3) 

A hajrá elképesztően izgalmas játékot hozott: előbb a Békéscsaba reklamált tizenegyest, majd mi támadtunk, Lencse el is ment a kapus mellett, kisodródott helyzetből visszapasszolt, végül megkaparintotta a hazai védelem a labdát. A hosszabbításban Károly szabadrúgásból próbálkozott, de mellé pattant a labda, így végül rendkívül izgalmas mérkőzésen döntetlent játszottunk a Békéscsabán. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman