HÍREK

RAJT AZ U17-ES VB-N - KATÁÉK NIGÉRIA ELLEN KEZDENEK

2019-10-26

RAJT AZ U17-ES VB-N - KATÁÉK NIGÉRIA ELLEN KEZDENEK

A magyar válogatott szombaton, helyi idő szerint 17.00 órakor (magyar idő szerint 22:00-kor) megkezdi szereplését a brazíliai U17-es világbajnokságon.

Az ellenfél a korosztályos világbajnokság legsikeresebb válogatottja, az ötszörös aranyérmes Nigéria lesz.

Preisinger Sándor tornára utazó végleges, 21 fős keretében klubunk három játékosa, Kata Mihály, Zuigeber Ákos, valamint az olasz Parmában kölcsönben futballozó Kosznovszky Márk is helyt kapott, de érdemes megemlíteni a szintén kerettag Balogh Botondot is, aki még az MTK játékosaként harcolta ki a részvételt, klubunknál négy évet töltött, mielőtt most nyáron Olaszországba igazolt.

A magyar válogatott múlt vasárnap óta készül Goianiában, míg a nigériaiak már hetekkel ezelőtt megérkeztek Brazíliába, és Sao Paulóban készültek a tornára. Ellenfelünk három felkészülési mérkőzést játszott a vb helyszínén, a japánoktól és Sao Paulo U17-es válogatottjától egy góllal kikapott, Dél-Koreát viszont 4-2-re legyőzte.

Érdekesség, hogy a Manu Garba vezette afrikai együttesben a keret több mint fele 2003-as születésű (a tornán a 2002. január 1. után születettek vehetnek részt), így ellenfelünké a legfiatalabb csapat a tornán. A magyar válogatott egy másik mutatóban rekorder a tornán: nálunk játszik a legtöbb légiós az összes csapat közül. 

A mieink péntek délelőtt tartották meg utolsó edzésüket a szombati nyitómeccs előtt, a gyakorláson minden játékos részt vett, köztük az előző edzéseket kisebb sérülés miatt kihagyó csapatkapitány, Posztobányi Patrik is. Délután a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatót tartották meg a 13 ezres Olimpiai Stadionban, ahová két-három ezer szurkolót várnak a szervezők. 

A mérkőzés magyar idő szerint 22.00 órakor kezdődik, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman