HÍREK

Páros edzőmeccsel zártuk az edzőtábort

2024-07-05

Páros edzőmeccsel zártuk az edzőtábort

Csapatunk pénteken délelőtt és délután is felkészülési mérkőzésen vett részt.

Felkészülési mérkőzés

MTK Budapest–NK Bravo 0-0

MTK Budapest: Rácz (Csenterics, 46.) – Merényi, Hej, Kocsis – Kovács Mátyás, Szőke, Herczeg (Anokye, 59.), Kovács Patrik – Balogh Máté, Jurina, Kenesei (Stumpf, 78.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Pénteken a szlovéniai edzőtábor utolsó napján együttesünk két mérkőzésen is pályára lépett: először az NK Bravo, majd a Cukaricki ellen játszottunk.

Az NK Bravo elleni találkozó első helyzetéig a 12. percig kellett várni, ekkor a szlovénok szögleténél Rácz hatalmas bravúrral mentette meg csapatunkat a góltól. Öt perccel később Jurina 18-ról kínálta meg a Bravo kapusát, aki magabiztosan hárított.

A 22. percben jobb oldali szöglet után Tusic fejelt, Rácz ismét nagyot védett, majd Balogh szabadított fel a gólvonalról. A kevés lehetőséget hozó első félidő végén Kovács Patrik beadására Kenesei érkezett, de nem sokkal a kapu fölé fejelt.  

A 60. percben a jobb oldalon vezetett támadást az NK Bravo, melynek végén Poplatnik fejelt a kapunk fölé. Hat perccel később gyönyörűen bontottuk meg szlovén ellenfelünk védelmét, Merényi az alapvonalról készített Baloghoz, aki 12 méterről centikkel lőtt a bal kapufa mellé.

A 69. percben gyors kontra után Tusic került helyzetbe, de nem találta el a kaput. Három perccel ezután Merényi beadását Jurina fejelte kapura, de Orbanic védett. A hajrában újabb nagy lehetőség nem adódott, így gól nélküli döntetlennel zárult a találkozó.

Felkészülési mérkőzés

MTK Budapest–FK Cukaricki 1-1 (0-0)

Gólszerző: Bognár (67.), illetve Vinicius Mello (59.)

MTK Budapest: Demjén – Varju, Beriashvili (Stumpf, 78.), Nagy Zsombor – Molnár, Horváth Artúr, Végh, Bognár, Antonov – Stieber (Herczeg, 85.), Polievka (Anokye, 68.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

A Cukaricki elleni mérkőzés elején inkább a mi akaratunk érvényesült, míg a szerb együttes a gyors ellentámadásokra épített. A 16. percben Stieber emelt 20 méterről, de a labda picivel elszállt a kapu fölött.

A Cukaricki a 39. percben szöglet után jutott el helyzetig, de Kovac kanalazása nem találta el a kaput. Az első félidőben a mezőnyjáték dominált, egyik csapat sem tudta igazán feltörni a másikat, így kevés helyzetet láthattunk.  

A második játékrész elején Bognár lőhetett jó helyről egy gyors kontra után, de beleléptek a védők, majd a másik oldalon Demjén ütött ki egy távoli szabadrúgást. Az 59. percben a Cukaricki szerezte meg a vezetést, miután Vinicius Mello testéről pattant a labda a kapunkba egy bal oldali beadást követően (0-1).

A 67. percben egyenlítettünk: Polievka, Stieber, majd Bognár volt a labda útja, utóbbi 18-ról szépen lőtt a jobb alsó sarokba (1-1).

A 83. percben Anokye ment el a jobb szélen, szépen készített vissza Horváth Artúrhoz, aki kapásból a hosszú felsőt célozta meg, de picivel fölé ment a labda. Újabb gól már nem született, együttesünk így két döntetlennel zárta az edzőtábort. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-10-05 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman