HÍREK

Ott vagyunk a következő körben a Magyar Kupában

2024-09-14

Ott vagyunk a következő körben a Magyar Kupában

Polievka és Molnár Rajmund találatával harcoltuk ki a továbbjutást.

MOL Magyar Kupa, 3. forduló

Hódmezővásárhelyi FC–MTK Budapest 0-2 (0-1)

Vezette: Hanyecz (Bornemissza, Vrbovszki)

Gólszerző: Polievka (9.), Molnár (90.)

Sárga lap: Zámbori (20.), Simon (72.) illetve Beriashvili (32.)

Hódmezővásárhelyi FC: Vaits – Gréczi, Simon, Mahler, Sipos, Pleszkán (Kónya, 88.), Dóra, Zana, Zámbori, Hegedűs (Rabecz Valter, 79.), Povázsai

MTK Budapest: Csenterics – Hej, Beriashvili, Kádár, Antonov – Horváth Artúr (Kosznovszky, 46.), Kata, Bognár (Végh, 79.) – Molnár Ádin (Kovács, 86.), Jurina, Polievka (Molnár Rajmund, 64.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Labdarúgócsapatunk a Magyar Kupa harmadik fordulójában a harmadosztályú Hódmezővásárhely otthonába látogatott. Remekül kezdtük a találkozót, hiszen már a kilencedik percben megszereztük a vezetést: Molnár Ádin a jobb oldalról centerezett Polievkához, aki a jobb alsó sarokba lőtt 12 méterről (0-1).

A 22. percben Molnár Ádin cselezett a jobb oldalról befelé, bal lábas lövését bravúrral védte a hazai kapus, aki egy perccel később Bognár 22 méteres lövésénél is védeni tudott.

A Hódmezővásárhely a 29. percben jutott el a kapunkig, ekkor Mahler lövését fogta könnyedén Csenterics. Három perccel ezután Antonov jó beadását Jurina próbálta meg akrobatikus mozdulattal értékesíteni, de nem találta el jól a labdát.

A térfélcsere után előbb Hegedűs próbálkozását védte Csenterics, majd Kata 18 méteres lövése suhant el kevéssel a kapu mellett. Az 56. percben szép összjáték végén Molnár Ádin adott be a jobb oldalról, középen Jurina érkezett, de a kapus lelopta a lábáról a labdát. Két perccel később Polievka csapott le egy rossz hazai felszabadításra, ám Vaits bravúrral védte a közeli lövést.

A 69. percben Gréczi lőtt 17 méterről hosszú indítás után, de a labda elment a kapu fölött. A 75. percben Simon távoli lövését ütötte ki oldalra Csenterics, majd Dóra kísérleténél is helyén volt kapusunk.

A 85. percben Antonov szöglete után Kádár fejelhetett, de nem találta el a kaput. A 89. percben Jurina került helyzetbe, tekerését bravúrral védte a kapus, aki egy perccel később Kovács Patrik nagy sanszánál is hárított. 

A hosszabbításban gyors kontrát vezettünk, melynek végén Kosznovszky passzát Molnár lőtte ballal a rövid sarokba szép csel után, ezzel beállítva a 2-0-s végeredményt. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-20 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman