HÍREK

Simple Női Liga: Kiütéses siker a DVTK ellen, az FTC ellen a BL-indulásért harcolhatunk

2020-05-28

Simple Női Liga: Kiütéses siker a DVTK ellen, az FTC ellen a BL-indulásért harcolhatunk

Varga Attila együttese magabiztos játékkal győzött a miskolciak ellen, így pályára léphet nemzetközi kupaindulásért. A középhátvéd, Turányi Lilla duplázott, de Nagy Ágnes, Magyarics Zoé és Németh Loretta is eredményes volt.

Simple Női Liga, 13. forduló
MTK Hungária FC-DVTK 5-1 (3-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Káprály Mihály (Király, Medovarszki, Hanyecz)

Gólszerző: Turányi (5., 36.), Nagy Á. (35.), Magyarics (75.), Németh (81.) ill. Barker (10.)

Sárga lap: Nagy L. (61.) ill. Sandu (21.), Balázs (47.), Barker (72.)

MTK Hungária FC: Szőcs - Nagy L. (Mayer 80.), Turányi, Demeter, Pinczi - Farádi-Szabó (Stefán 83.), Csányi (Bokor 83.), Nagy Á. (Legendás 83.) - Magyarics, Pápai (Tóth 70.), Németh.

Vezetőedző: Varga Attila

DVTK: Schildkraut - Balázs (Vígh 77.), Nagy F., Kaldaridou, Nefrou (Boros 46.) - Kostova (Balogh 87.), Vachter, Sandu, Barker - Oláh, Bradic.

Vezetőedző: Fórizs Sándor

A koronavírus-járvány terjedése miatt csapatunk március közepén már nem tudta lejátszani a DVTK elleni bajnoki mérkőzését a Simple Női Liga 13. fordulójában. A találkozót csütörtök este pótoltuk az új Hidegkuti Nándor Stadionban, zárt kapuk mögött.

Az MLSZ korábbi döntése értelmében a bajnokságból már csak ez az összecsapás került lejátszásra, az első két helyen végző együttes pedig a folytatásban a BL-indulás jogáért mérkőzhet egymással.

A tabellán második helyen álló csapatunk az azonos pontszámmal harmadik vendégek ellen abban a tudatban léphetett pályára, hogy már döntetlennel is - jobb gólkülöbségének köszönhetően - megtartja második helyét.

Ennék ellenére semmit nem bíztunk a véletlenre, magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, melynek meg is lett az eredménye. Az 5. percben Csányi bal oldalról érkező szöglete után Turányi Lilla bólintott öt méterről a miskolciak hálójába (1-0). Nem tartott sokáig a vezetésünk, a 10. percben Hanna Barker egy visszagurított labdát lőtt Szőcs kapujának jobb oldalába (1-1). A kapott gól pillanatában egyébként kilenc mezőnyjátékosunk volt a pályán, mert Nagy Ágnest ápolni kellett.

A folytatásban a mezőnyjáték dominált, majd az első félidő utolsó tíz percére fordulva eldöntöttük a mérkőzést. Előbb Pinczi bombája csattant a felső lécén, a kipattanóra lecsapó Pápaival szemben szabálytalankodtak, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A labda mögé Nagy Ágnes állt, akinek jobb sarokra tartó tizenegyesét védte a kapus, de az ismétlést már nem hibázta el játékosunk (2-1).

Egy minutummal később már kettővel vezettünk, Csányi jobb oldali pontrúgása után Turányi Lilla megelőzte védőjét, és szép mozdulattal a hosszú alsóba pörgetett (3-1). Középhátvédünk eddig a bajnokságban egy gólos volt - a nyitófordulóban az örökrangadót döntötte el - most 30 perc alatt duplázni tudott.

A játékrész hajrájában kétszer is közel jártak a vendégek a második góljukhoz, de előbb a góllövőlista második helyén álló Bradic tekerése a lécen csattant, majd egy szöglet utáni kavarodás után Oláh lőtt fölé.

A fordulást követően is mi irányítottuk a játékot. A második félidő első tizenöt percében egy kontratámadás után Németh törhetett kapura, a szünetben beálló Boros szerelni tudta. Varga Attila a 70. percben szánta el magát először a változtatásra, Pápai helyére Tóth Barbara érkezett, aki súlyos sérülése után február legvégén játszott először tétmérkőzést.

A 75. percben végleg lezártuk a mérkőzést. Nagy Ágnes kényszerítözött Pinczivel, aki balról centerezett, Magyarics Zoé pedig a rövidbe fejelt védőjét megelőzve (4-1). Hat perccel késöbb meglőttük az ötödiket is, Németh Loretta a lövése a hosszú kapufáról pattant a hálóba (5-1).

Az utolsó percekben tehetséges utánpótlás-játékosaink is bizonyítási lehetőséget kaptak. U19-es gárdánk és a korosztályos válogatottak erősségeinek számító Legendás Lora, Mayer Zsófia, Stefán Bernadett és Bokor Blanka is pályára lépett.

Győzelmünk az jelenti, hogy megtartottuk második pozíciónkat a tabellán, így az FTC-Telekom ellen két győzelemig tartó párharcban megmérkőzhetünk a nemzetközi kupaindulásért. A zöld-fehérek elleni összecsapásokra június 4-én, 11-én, és amennyiben szükséges 18-án kerül sor.

Varga Attila értékelése: - Az első félidőben nagyon nem működött semmi, ami az én hibám. Olyan játékot kértem a csapattól, amit nem tudunk jól játszani. A félidőben rendeztük a sorokat. A fordulást követően azt csináltuk, amit a 21 hét alatt gyakoroltunk. A második félidő női szinten remek játékot hozott. Kikértem a játékosok véleményét is a találkozó előtt, ami mutatja, milyen kohéziós erő van az együttesen belül. Gratulálok a csapatomnak. Most már készülhetünk az FTC ellen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman