HÍREK

Nem szereztünk pontot a Budafok ellen

2020-10-02

Nem szereztünk pontot a Budafok ellen

Egygólos vereséget szenvedtünk a 6. fordulóban.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Budafoki MTE 1-2 (0-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1573 néző

Vezette: Andó-Szabó Sándor (Becséri, Buzás, Berke, Urbán)

Gólszerző: Miovski (73.), illetve Skribek (3.), Ihrig-Farkas (88.)

Sárga lap: Kata (17.), Gera (32.), Herrera (53.), Schön (64.), Miovski (79.) illetve Oláh (11.), Szabó (12.), Huszti (40., 81.)

Piros lap: Huszti (81.)

MTK Budapest: Mijatovic – King (Balázs, 61.), Nagy, Tiago, Herrera – Palincsár (Lencse, 45.), Kata, Mezei (Kanta, 86.) – Gera, Bíró (Miovski, 61.), Schön

Vezetőedző: Michael Boris

Budafoki MTE: Póser – Huszti, Romics, Vaszicsku, Medgyes – Micsinai, Oláh – Skribek (Ihrig-Farkas, 70.), Kulcsár (Lőrinczy, 70.), Szabó (Margitics, 83.) – Kovács (Mervó, 90.)

Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Csapatunk az NB I 6. fordulójában a másodosztályból velünk együtt feljutó Budafok együttesét fogadta. Klubunk ezúttal rendhagyó módon, rózsaszínben lépett pályára, hiszen csatlakoztunk a Rózsaszín október mozgalomhoz, amely a mellrák megelőzésének leghatékonyabb módszerére, a szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet.

A találkozó nem úgy kezdődött, ahogy szerettük volna: Kulcsár szabadrúgását Herrera fejelte ki Skribekhez, aki kapásból, 18 méterről, jobbal óriási gólt akasztott a hosszú sarokba. (0-1)

Gyorsan szerettünk volna egyenlíteni: előbb Gera, majd Mezei próbálkozott szabadrúgásból, azonban egyikük sem találta el a kaput. A 18. percben villámgyors kontrát vezettünk, Herrera beadásába szerencsétlenül ért bele a budafoki hátvéd, a labda épphogy nem pattant be a kapuba.

Öt perccel később Mezei pazarul emelt a tizenhatoson belülre befutó Gerához, aki ballal lőtt, Pósér lábbal hárított szögletre. A 26. percben King adott be jobbról, Póser bizonytalansága után Romicsnak kellett mentenie.

A 29. percben a Budafok jött előre, Kulcsár mutatós ellentámadás végén lőhetett, Mijatovic remekül védett, az ismétlést Kovács rúgta fölé. A 38. percben kiegyenlíthettünk volna, ekkor Palincsár passzolt Schön elé, ám közeli jobblábas kísérlete elsuhant a kapu mellett. Újabb helyzet a félidőig nem alakult ki, hátrányban cseréltünk térfelet.

45 perc után Michael Boris változtatott, a szünetben Lencse váltotta Palincsárt. A második játékrész első helyzete Herrera nevéhez fűződött, kellemetlen lövését lábbal védte a budafoki portás. Az 54. percben a vendégek veszélyeztettek szögletből, végül Herrera szabadított fel.

A 60. percben ismét változtattunk: King és Bíró helyett Miovski és Balázs került a pályára. Hat perccel később ismét egyenlíthettünk volna: a tizenhatos vonalán járattuk a labdát, végül Gera lőhetett a jobb oldalról, jó pozícióból, Póser megint lábbal védett. A 69. percben Kulcsár szabadrúgásból kísérletezhetett, nem sokkal tévedett.

A 73. percben sikerült egyenlíteni: Mezei csúsztatta meg a labdát, a hazaiak nem tudtak tisztázni, Miovski pedig félfordulatból, ballal, 16-ról bombázott a sarokba. (1-1)

A góltól megjött a lendületünk: előbb Mezei lövését kellett mentenie Pósernak, majd Miovski fejese ment fölé. Tíz perccel a vége előtt, a Budafok támadása után indulhattunk, Schönt akadályozta Huszti, megkapta második sárgáját, így emberelőnybe kerültünk.

Minden emberünket előre tolva támadtunk, ám a 88. percben eladtuk a labdát, Ihrig-Farkas ziccerben kapta a labdát, és nem hibázott. (1-2)

A hosszabbításban Gera szabadrúgásánál Pósér volt résen, megint lábbal védett, így a vendégek nyerték a találkozót.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman