HÍREK

Nem sikerült ismét csodát tenni (GALÉRIA)

2019-02-16

Nem sikerült ismét csodát tenni (GALÉRIA)

Csak a második félidőben játszottunk jól.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–MOL Vidi FC 1-3 (0-3)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2105 néző

Vezette: Kassai Viktor (Bornemissza, Albert, Kóbor, Takács, Pillók)

Gólszerző: Torghelle (60.), illetve Hadzic (9.), Scsepovics (11.), Stopira (35.)

Sárga lap: Katona (38.), Kanta (43.) illetve Nego (40.), Elek (80.)

MTK Budapest: Kicsak – Katona, Balogh, Szelin (Vogyicska, 39.), Deutsch – Gera (Schön, 75.), Bognár, Vass Ádám, Kanta, Vass Patrik – Lencse (Torghelle, 45.)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

MOL Vidi FC: Kovácsik – Nego, Vinicius, Fiola, Stopira – Kovács, Elek, Hadzic, Milanov (Nikolov (64.) – Scsepovics (Futács, 90.), Hodzic (Pátkai, 82.)

Vezetőedző: Marko Nikolics

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában együttesünk a címvédő MOL Vidi FC csapatát fogadta. Az első lehetőség a mieink előtt adódott: körülbelül 25 méterről végezhettünk el szabadrúgást, amit a hosszú saroknál Balogh bólintott középre, azonban sikerült felszabadítani a vendégeknek.

Ezt követően a Vidi vezetett támadást, Milanov a bal oldalról Hadzic elé passzolt, ő pedig szépen lőtt 17 méterről a kapunk sarkába. A középkezdés után azonnal próbáltunk válaszolni, de Vass Patrik és Vass Ádám lövése sem okozott gondot a fehérváriaknak.

Sajnos hamar növelni tudta az előnyét a címvédő: Scsepovics kapott remek labdát a jobb oldalról, majd higgadtan gurított Kicsak mellett a kapuba. Akár hárommal is vezethetett volna a Vidi a 13. percben, Elek közeli lövését azonban Kicsak hárította, a kipattanót pedig a középpályás a kapufára belsőzte.

A kezdeti sokk után felvette a mérkőzés ritmusát a csapatunk: Bognár, Vass Patrik és Gera is próbálkozhatott lövéssel, azonban vagy a kapus, vagy a védők lába blokkolni tudott. A 35. percben tovább tudta növelni előnyét a piros-kék mezes együttes: a jobb oldalról beadott szöglet után a labda Stopira elé pattant, ő pedig bekotorta azt a kapunkba.

A 41. percben Bognár révén szépíthettünk volna, de erős szabadrúgását ki tudta ütni Kovácsik, így háromgólos hátrányból várhattuk a folytatást.

A második játékrészre Torghelle Sándor beküldésével próbált változtatni a játék képén Feczkó Tamás. Az első sansz előttünk adódott: Vass Patrik cselezett befelé a bal oldalról, majd jobb lábas, hosszúra tartó lövését hárította Kovácsik.

Egy perccel később szépíthettünk volna: Katona Máté ment el a jobb szélen, a beadására Vogyicska dobta be magát, de épphogy lemaradt a labdáról, így az a kapu mellett kötött ki. A 60. percben végül megérdemelten szereztünk gólt: Vass Patrik ívelt át a hosszúra Gerához, akinek a középre tett labdáját Torghelle passzolta a kapuba.

A 72. percben még közelebb férkőzhettünk volna: Bognár emelt Katonához a szélre, akinek a beadása ha picit pontosabb, Torghelle ziccerbe kerül. Csapatunk a rosszul sikerült első félidő után sokkal harcosabban futballozott a második játékrészben, és ebben a periódusban végig jobbak voltunk, mint a címvédő.

A hajrában is jöttünk előre, de a Vidi rutinosan, jól zárt, így újabb gólt már nem tudtunk összehozni, nem sikerült tehát újabb meglepetést okozni a tavalyi bajnok ellen. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman