HÍREK

Nehéz időszak után

2016-05-07

Nehéz időszak után

Az MTK Budapest Dunaújvárosból igazolt labdarúgója, Jakab Dávid tavasszal - sérülése miatt - egy percet sem játszhatott, de újra teljesen rendben van, és a hétvégi, NB III-as találkozón pályára is lép. Vele beszélgettünk.

– A csapat téli felkészülése alatt érkeztél hozzánk, de szinte azonnal megsérültél. Hogyan élted meg az elmúlt hónapokat?

– Amikor idekerültem, az RTK elleni edzőmeccsen még pályára léphettem, gólt is szereztem, de sajnos megsérültem. Rossz erről beszélni, nem így terveztem, de már túl vagyok rajta. Két hetet hagytam ki izomrostsérülés miatt, ezután meg jött még az izomszakadás is, már nem akartunk kockáztatni, és több hónapos szünet következett. Abban maradtunk a vezetőkkel, hogy inkább építsem fel magam, és csak akkor lépjek pályára, ha teljesen rendben leszek. Úgy tűnik, eljött a pillanat.

– Így van, mert ha minden jól megy, vasárnap végre újra láthatunk, az NB III-as csaptunkban léphetsz pályára, a tatabányaiak elleni összecsapáson. Mit vársz magadtól ennyi kihagyás után?

– Hosszú volt, rosszkor jött, mert játszani szerettem volna, de megtörtént, túl vagyok rajta. Már akkor úgy döntöttünk, hogy csak a szezon végén lépjek pályára pár meccsen a második csapatban, ennek most jött el az ideje. Magabiztosan és éretten akarok futballozni vasárnap, és győzelemhez segíteni a társaimat. Az elkövetkező pár héten kell újra felépítenem magam és önbizalmat szereznem. Nem zavar, hogy az NB III-ban léphetek pályára, ez a normális, sokat kihagytam, vissza kell zökkennem. Már két hete folyamatosan edzésben vagyok, nincs panaszom, és várom, hogy újra tétmeccsen bizonyíthassak. Vasárnapi ellenfelünket nem igazán ismerem, azt tudom csak, hogy nagy átalakuláson mentek keresztül. Jó mérkőzésre és győzelemre számítok, és mindent meg fogok tenni azért, hogy itthon tartsuk a három bajnoki pontot. Júniustól pedig, nagyon szeretném, ha az első csapattal tudnám elkezdeni az alapozást, azon leszek, hogy így legyen. 

– Milyen jövőről álmodsz a kék-fehéreknél?

– Nehéz megmondani, hogy a felkészülés után mi várható, de minél többet akarok pályára lépni, hogy szem előtt legyek. Komoly terveim vannak, a legfontosabb, hogy játsszak, mert én csak akkor tudok bizonyítani, ha futballozom.

Mit is kívánhatnánk mást Dávidnak, mint azt, hogy sikerüljön bizonyítania kék-fehér színekben. Mindent bele!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman