HÍREK

Nagyot küzdöttünk, de nem sikerült a pontszerzés

2024-09-01

Nagyot küzdöttünk, de nem sikerült a pontszerzés

Hiába dolgoztunk ki sok helyzetet, nem szereztünk pontot a Kaposvár ellen.

NB III Dél-Nyugati csoport, 6. forduló

MTK Budapest II.–Kaposvár Rákóczi FC 2-3 (1-2)

Vezette: Juhász Bálint (Turi, Cseresznyák)

Gólszerző: Molnár (24.), Antal (86.) illetve Babinszky (34., 52.), Horváth (42.)

Sárga lap: Szőke (61.), Stumpf (76.), Földi (90.) illetve Pressing (90.)

MTK Budapest II.: Csenterics – Stumpf, Farkas (Béres, 39.), Csányi – Bene (Vas, 70.), Szőke, Antal, Asante – Herczeg (Földi, 55.), Molnár Ádin, Bakó (Ebot, 70.)

Vezetőedző: Kanta József

Kaposvár Rákóczi FC: Mikler – Heil, Balogh, Babinszky, Mayer (Mazzonetto, 81.), Balla (Szabó, 46.), Szederkényi, Görög, Horváth, Pusztai, Nagy

Vezetőedző: Székely Tibor

Az NB III Dél-Nyugati csoportjának hatodik fordulójában csapatunk a negyedik helyen álló Kaposvár Rákóczi FC-t fogadta. Az első negyedórában a mieink Asante jobblábas lövése révén veszélyeztettek, míg a másik oldalon Csentericsnek kellett védeni Görög szólója után.

A 16. percben Antal tekert remekül a hosszú felső irányába 25 méterről, ám Mikler óriási bravúrral szögletre tornázta a labdát. Két perccel később a vendégek kapusa újabb Antal távoli lövésnél hárított.

A 24. percben Molnár Ádin nagyszerűen indult meg a középpályáról, egy csellel ziccerbe játszotta magát a feltolt kaposvári védelemmel szemben, a kapuig vitte a labdát, és okosan passzolt a bal alsó sarokba (1-0).

Sajnos csak tíz percig vezettünk: Babinszky egy védelmi hiba után csapott le a labdára a tizenhatos előtt, és ziccerben nem hibázott (1-1).

A 38. percben visszavehettük volna a vezetést: Molnár ment el a jobb szélen, remekül centerezett, ám Mikler védeni tudta Herczeg ziccerét. A 42. percben Horváth kapta meg jó indítás után a labdát a tizenhatosunkon belül, és ballal a bal alsóba lőtt, így a félidő vége előtt megszerezte a vezetést a Kaposvár (1-2).

A második félidő elején rögtön egalizálhattunk volna: Herczeg szerzett labdát majd ugratta ki Molnárt, aki picit éles szögből, ballal lőtt, a labda centikkel ment el a bal alsó mellett. Az 51. percben Asante ment el a bal szélen, centerezése Molnárhoz került, aki szép lövőcsel után rossz döntést választott.

Egy perccel később a saját térfelünkön veszítettünk labdát, ezután egy passz után Babinszky került a védőink mögé, és lőtte ki a hosszú sarkot (1-3).

A 68. percben Bakó gyönyörűen hozta át a labdát a középpályán, majd Földihez passzolt, aki egy csel után 12 méterről lőhetett, de a labda nagyon kicsivel elkerülte a jobb alsót. A 76. percben távolról próbálkozott Földi, ezt a vendégek kapusa fogta.

Tíz perccel később már Mikler is tehetetlen volt: Antal 25 méteres szabadrúgása gyönyörűen tekeredett a jobb felső sarokba (2-3).

Egy perccel később megint közel voltunk az egyenlítéshez: Molnár jobb oldali, éles beadásáról centikkel maradt le Vas. Ugyan a játék képe alapján rászolgáltunk volna a pontra, nem sikerült újra betalálni, így 3-2-es kaposvári győzelemmel zárult a találkozó.

Kanta József: – Óriási kár ezért a meccsért. A vereség ellenére nem futballoztunk rosszul, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de picit saját magunk ellenségei voltunk, mert sorozatosan odaajándékoztuk a labdát az ellenfélnek, és három elkerülhető gólt kaptunk. A Kaposvár ellen ez nem fér bele. Amikor mi szereztünk labdát az ő térfelükön, nem értékesítettük a helyzeteinket, és ez volt a fő különbség. Az első játékrészben úgy éreztem, a mi akaratunk érvényesült, hiába vezetett az ellenfél. Mindkét félidőben saját, elkerülhető hibánk okozta a kapott gólokat. Ezzel együtt minden elismerésem a játékosoké, hogy ilyen hőségben végig mentünk az egyenlítésért. Helyenként jól futballoztunk, szép dolgokat csináltunk egy komoly célokkal rendelkező Kaposvár ellen. Játékerőben láttuk, hasonló teljesítményre vagyunk képesek, mint a Kaposvár, az apróságokban maradunk alul, ami annak is betudható, hogy picit még mindig kölyökcsapat vagyunk. Szeretném, ha ezt átlépnénk a jövőben, és megnyernénk ezeket a meccseket.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-20 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman