HÍREK

„Nagyon jó állapotban vannak a játékosok” - felmérés volt a szerdai edzésprogram

2020-07-08

„Nagyon jó állapotban vannak a játékosok” - felmérés volt a szerdai edzésprogram

Az OTP Bank Ligára való felkészülés következő állomása a terheléses tesztelés volt, amin játékosaink jó eredményeket produkáltak.

Michael Boris csapata a felkészülés harmadik edzésnapján felmérésen vett részt. Erről, ennek eredményeiről, valamint azok hátteréről kérdeztük György Rolland erőnléti edzőt.

– Milyen teszteket végeztek el?
– A nemzetközi futballban gyakran használt tesztet végeztük el: a sprintek futássebessége, a robbanékonyság, az agilitás, illetve az állóképesség volt az, amit vizsgáltunk. Az eljárás laktátteszttel zárult, ami fontos támpont a későbbi terhelések szempontjából.

– Mik a tapasztalatok?
– A keret mindig néhány fővel változik, cserélődik, de nagyon jó állapotban vannak a játékosok, látszik, hogy sokat fejlődtek, főleg a fiatalok. A rutinosabb játékosok, így Kanta, Pintér vagy Lencse is említést érdemel, mert az elmúlt három évhez viszonyítva rendre jó teszteket produkálnak. 

– Minek köszönhető ez az előremutató tendencia?
– Amikor Michael Boris megérkezett, akkor elmondta az elképzeléseit a stábnak, és a játékosoknak is. Azt mondhatom, hogy magasra tette a lécet, és ezt folyamatosan próbáljuk emelni is, így ehhez kell alkalmazkodniuk a játékosoknak fizikálisan és taktikailag is, de szerencsére ezzel nincs gond. Elfogadták és megértették a fiatalok és idősek is a célt, ezért bele is teszik a szükséges munkát a mindennapi edzésekbe.

– Említetted, hogy jók az eredmények. Ebben mekkora szerepe lehet a szünetben végzett "házifeladatnak"? 
– Komoly. Kicsit visszatekintve: télen és a vírusszünet után is pozitív meglepetés volt, hogy jobb tesztet produkáltunk, mint az azt megelőző felmérésnél, ahol szintén egyéni gyakorlatokat kellett végezniük a játékosoknak. Látva a pontos eredményeket ez mindenképpen jó mutató. Volt egy hosszabb szünet, a fiatalokkal korábban, idősebbekkel később kezdtünk dolgozni, ennek és a meleg időjárásnak  tükrében nagyon jó mutatókat produkáltunk.
 

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman