HÍREK

Nagy csatában vereség Nagykanizsán

2024-09-08

Nagy csatában vereség Nagykanizsán

Fordulatos meccsen 3-2-es vereséget szenvedtünk a listavezető otthonában.

NB III Dél-Nyugati csoport, 7. forduló

FC Nagykanizsa–MTK Budapest II. 3-2 (1-1)

Vezette: Maml Zoltán (Sáfárik, Pavlovics)

Gólszerző: László (20.), Kovács (68.), Szabó (78.) illetve Vas (5.), Farkas (76.)

FC Nagykanizsa: Verpecz – Kovalovszki, Baranyai, Godzsajev-Telmán (Kovács, 52.), László (János, 57.), Vukk (Török, 52.), Szökrönyös (Kondor, 57.), Terbe, Szanyi, Ekker, Szabó

Vezetőedző: Gabala Krisztián Ferenc

MTK Budapest II.: Szolár – Béres, Farkas, Csányi – Ebot (Molnár, 81.), Antal, Bene, Asante (Kákonyi, 71.) – Herczeg, Vas (Mohai, 64.), Csucsánszky (Jádi, 81.)

Vezetőedző: Kanta József

NB III-as csapatunkra nehéz mérkőzés várt a bajnokság hetedik fordulójában, hiszen a listavezető FC Nagykanizsa otthonába látogattunk.

Remekül kezdtük a találkozót, ugyanis már az ötödik percben megszereztük a vezetést: Vas csapott le a labdára az ellenfél kapujánál, ziccerét pedig higgadtan értékesítette (0-1).

A 10. percben a Nagykanizsa alakított ki helyzetet nagy bedobás után, ám László 12 méteres lövését Szolár bravúrral védte. A 20. percben újabb nagy bedobás után egyenlített a Nagykanizsa: Szanyi bedobása után nagy szerencsével László hátáról pattant a hálónkba a labda (1-1).

A 23. percben László veszélyeztetett ismét, de ezúttal laposan a bal kapufa mellé lőtt 14 méterről. A 30. percben Vas került a védők mögé egy hosszú labdát követően, csatárunk épphogy nem tudta elpöckölni a játékszert a kapujából kirontó Verpecz mellett.

A 41. percben Ebot a jobb oldalról cselezett befelé, ballal tekert a hosszú felső irányába, ám Verpecz bravúrral hárított.

A térfélcsere után ismét nagy sanszot alakítottunk ki: újra labdát szereztünk az ellenfél térfelén, majd Bene passza után Vas lőtt 13 méterről, ám Verpecz védett. Az 50. percben Szabó adott be a bal oldalról, majd Vukk lövését a gólvonalról tisztázta Asante.

Az 54. percben Kovalovszki szabadrúgását ütötte kapufára Szolár. Három perccel ezután Herczeg remek átadással ugratta ki Vast, aki 12 méterről kevéssel lőtt a kapu fölé.

A 62. percben bal oldali beadás után Ekker elé került a labda, aki kapásból tüzelt a jobb felső fölé, viszont a 68. percben Kovács távoli lövése utat talált a kapunkba (2-1).

Nem sokáig voltunk hátrányban: a 76. percben Antal szabadrúgása kijött Verpeczről, a kipattanót pedig Farkas passzolta a kapuba (2-2).

Két perccel később sajnos újra vezetett a Nagykanizsa: Kovács lövését szépen védte Szolár, de a kipattanóra Szabó csapott le, és a felsőbe lőtt (3-2).

Erre a gólra már nem volt válaszunk, így 3-2-es vereséget szenvedtünk.

Kanta József: – Sok ilyen meccsre van szüksége a fiatal csapatunknak, hogy fejlődni tudjunk. A feljutásra esélyes együttes ellen játszottunk úgy, hogy a válogatottbeli elfoglaltságok, sérülések és betegségek miatt rengeteg hiányzónk volt. Ehhez képest nem okoztak csalódást a játékosok, mindent kiadtak magukból, és nem álltunk messze a bravúrtól. Sajnos ismét voltak elkerülhető kapott góljaink, de tetszett ahogy küzdöttünk, és ahogy kontrákból veszélyeztetni tudtunk. Pici hiányzik ahhoz, hogy ilyen erős csapatok ellen a pontszerzés is meglegyen, de az ilyen meccsekből tanulhatunk a legtöbbet. Molnár Péter és Jádi az U19-es keret tagjai, ma ők is velünk voltak, örültem neki, hogy láthattam őket testközelből. Övék a jövő, most kevés lehetőséget kaptak és nem is okoztak csalódást a játékukkal, míg Csucsánszky már nyár óta velünk van, és ő is rászolgált arra, hogy kezdőként lépjen pályára ezúttal.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-20 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman