HÍREK

Ezen a napon játszották az 50. MTK-FTC örökrangadót

2019-04-28

Ezen a napon játszották az 50. MTK-FTC örökrangadót

Az 1929. április 28-án rendezett mérkőzés döntetlennel zárult.

Hungária FC–Ferencvárosi FC 2-2 (1-0)

I. osztályú profi liga 1928-1929, 17. forduló - 1929. április 28. - Hungária körút - játékvezető: Majorszky Ferenc - 35.000 néző

Hungária FC: Németh Ernő - Mándi Gyula, Kocsis Ferenc, Rebró Béla -Kompóti-Kléber Gábor, Schneider József - Opata Zoltán, Molnár György, Kalmár Jenő, Skvarek György, Híres Ferenc. Vezetőedző: Révész Béla.

Gólszerzők: Kalmár Jenő, Molnár György.

A sportlap így írt a rangadóról: "A verőfényes tavaszi vasárnapon már kora délután megindult az emberáradat a Hungária-úti sporttelep felé. Autók, villamosok sűrűn ontották a közönséget az alkalmi jegyárusokkal körülvett pályára. A pénztárak csak állóhelyeket árusítottak, mert az ülőhelyek már elővételben elfogytak. A villamosok és autók utasait azonnal megrohanták a jegyárusok, akik nagyszerű üzleteket csináltak, mert egy-egy ülőhelyért háromszoros árat is szívesen fizettek.

Benn a pályán a „nagy” naphoz méltó, színes, eleven kép. A hölgyek boldogan öltötték magukra pompás tavaszi toalettjeiket. Zászlócskákat lengetnek, zöld-fehéret, kék-fehéret, ki-ki a „pártállása” szerint. A hangulat, a derbihez illően izgatott, ideges. A Hungária - Ferencváros meccs jelentősége ezúttal megsokszorozódott, mindenki érezte, hogy most dől el a bajnokság sorsa."

A bajnokságot végül csapatunk nyerte egy pont előnnyel a Ferencváros, és héttel az Újpest előtt.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman