HÍREK

Ezen a napon hunyt el Skvarek György, a teniszező „hobbifutballista”

2019-02-08

Ezen a napon hunyt el Skvarek György, a teniszező „hobbifutballista”

Skvarek (Sárvári) György (Budapest, 1903. április 9. – Budapest, 1952. február 8.) válogatott labdarúgó, középcsatár. A sportsajtóban Skvarek II illetve Sárvári II néven volt ismert.

Pályafutását a III. kerületi TVAC-ben kezdte, majd csapatunkhoz került, ahol 1927 és 1932 között 68 bajnoki mérkőzésen 49 gólt szerzett. Tagja volt az 1928–29-es idényben a Révész Béla irányításával bajnokságot nyerő gárdának. A francia SO Montpellierben 1932-től 1934-ig futballozott, majd visszatért a III. kerületi FC-hez, ahol 1935-ben fejezte be a játékot. A magyar válogatottban két alkalommal (1927 és 1928) szerepelt, és két gólt szerzett. Tagja volt annak a csapatnak, amely a nemzeti tizenegy egyik legnagyobb arányú győzelmét érte el: Magyarország-Franciaország 13-1! Skvarek újoncként két gólt lőtt!

Az MTK örökös bajnoka.

A képzett, könnyedén játszó, ragyogóan cselező játékos a mezőnyben fáradhatatlanul dolgozott. A kapu közelében nagy áttörő és lövőerejével hívta fel magára a figyelmet. Erényeihez ráadásul olyan keménység járult, ami a technikás csatároknál nagyon ritka. Jól cselező, kitűnő rúgótechnikával rendelkező csatár volt, aki a közelharcban kemény lépett fel a hátvédekkel szemben. Belépői híresek voltak a védőjátékosok előtt. Skvarek Sárvárival még a Fogl fivérek is „különbékét” kötöttek.

Polgári foglalkozása teniszedző volt, a labdarúgást csak hobbinak tekintette. Versenyszerűen teniszezett, majd tenisz edzőként tevékenykedett.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2020-08-21 19:00 Új Hidegkuti Nándor Stadion

MTK BUDAPEST

VS

BUDAPEST HONVÉD

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman