HÍREK

MTK Budapest II - Trabzonspor (török) 0-5 (0-2)

2016-08-03

MTK Budapest II - Trabzonspor (török) 0-5 (0-2)

Török első ligás csapat ellen bizonyíthattak a fiatalok.

MTK Budapest II - Trabzonspor (török), 0-5 (0-2)

ETO Park, Győr

Az MTK Budapest II összeállítása: Groppioni – Sági, Vukmir, Hreljics, Széles – Borbély, Katona, Szatmári L. – Szatmári I., Torghelle, Varga.

Kispad: Demjén – Nagy, Szabó, Takács.

Vezetőedző: Horváth Henrik

Csere: Szatmári L. helyett Szabó (46'), Groppioni helyett Demjén (46'), Szatmári I. helyett Takács R. (56'), Hreljics helyett Nagy (67')

A Trabzonspor kezdőcsapata: Alvarado, Yumlu, Yavru, Akbas, Erdogan, Yokuslu, Vural, Ekici, Akakpo, Sheidaev, Durcia.

Kispad: Kivrak, Demirok, Karadeniz, Ömür, Alsan, Yazici, Övüc, Atarsian, N'Doye

Vezetőedző: Kazim Ersun Yanal

Győrben, az ETO Parkban mérkőzött meg egymással az MTK Budapest II és a török élvonalban játszó Trabzonspor csapata. A kezdőben több olyan játékos helyet kapott, aki az első csapatban nem játszhatott, vagy kevesebb lehetőséghez jutott, de a csapat magját így is a fiatalok tették ki. Ellenfelünk az előző szezonban a török Süper Lig 12. helyén végzett, és keretük piaci értéke 77 millió euró, kezdőcsapatuké a mérkőzésen 29 millió euró volt, ez több mint húszszorosa az MTK Budapest II mérkőzésre kijelölt kezdőcsapatának. 

Az ellenfélnél több, topligát és nemzetközi tornát megjárt játékos lépett pályára, ilyen volt például a Sunderland csapatában is játszó N'Doyle (34 válogatott mérkőzés), vagy a szlovák válogatott Durica (83 válogatott mérkőzés), de Kivrak vagy Ekici (12-12 válogatott mérkőzés) neve sem lehet ismeretlen a török labdarúgást ,illetve válogatottat figyelemmel követő szurkolóknak.

A mérkőzést a várakozásoknak megfelelően a török csapat kezdte aktívabban, Groppioninak a 11. percben kétszer is hárítania kellett gyors egymásutánban. Ezt követően a kezdeti megszeppenésből felocsúdó csapatunk is észrevéttette magát, Borbély Bálint lőtt szabadrúgásból kapura a 16. percben, majd egy perccel később Torghelle Sándor kapott pontos labdát a büntetőterület szélénél, és a kifutó kapus mellett gurított kapura, a gólvonalon azonban utolérte és kivágta a z egyik védő. Szatmári István is próbálkozott lövéssel, de távolról nem találta el a kaput.

A török csapat gyorsan visszarázódott, a 25. percben be is találtak, de a gólt játékvezető les miatt érvénytelenítette. Ezt követően a 32. percben Vukmir mentett nehéz helyzetben középről, majd Groppioni ütötte ki az egyedül kitörő támadó lövését. A 37. percben viszont nem tudott senki a labdába érni, és Ekici távoli bombája utat talált csapatunk kapujába. (0-1). Kettő perc múlva Yokuslu lövése pattant meg középen, és talált utat a hálóba, védelmünknek esélye nem volt hárítani (0-2). 

Félidőben Szatmári Lórándot le kellett cserélni, rúgást kapott, a stáb pedig nem kockáztatta játékát. Helyette a fiatal Szabó Ádám lépett pályára. A kapuban is csere volt, Groppioni helyett Demjén állt be. 

Magabiztosabban kezdte a második játékrészt az MTK Budapest II, Szabó Ádám lövőkedvét illeti dícséret, 23 méterről nem sokkal kerülte el lövése a kaput. A törökök azonban ismét át tudták venni az irányítást, Demjén az 54. percben – Groppionihoz hasonlóan – egy az egyben mentett hatalmasat. Az 56. percben újabb csere érkezett, Takács Ronald léphetett pályára Szatmári István helyett, a fiatal szélső pedig rögtön aktívan elkezdte zargatni a törökök védelmét.

A 63. percben aztán beindult a henger vendégoldalon, a védelem fölött átrúgott labdából Erdogan előtt adódott lehetőség, aki az utolsó pillanatban át tudta emelni a játékszert a kifutó Demjén fölött. (0-3). A 67. percben pályára lépett utolsó cserejátékosunk, Nagy Zsombor is, ő Hreljicset váltotta. Egy perccel a csere után a védelem mögé rúgtak labdát a vendégek ismételten, ezúttal Sheidaev ugrott ki és lőtt a kapuba. (0-4)

A 78. percben Sági Milánban esett el Erdogan, a játékvezető sípjába fújt, és a büntetőpontra mutatott, ahonnan Ekici erőből a kapuba bombázott, beállítva a végeredményt. (0-5)

A mérkőzés érdekessége volt, hogy a stáb lehetőséget adott egyik tagjának, Horváth Henriknek a vezetői szerep megízlelésére, így a mérkőzés után tőle kértünk értékelést:  A mai mérkőzésen az eredmény csak másodlagos volt. A fiataloknak hatalmas élményt jelentett olyan játékosokkal szemben pályára lépni, akik egy hónapja még az EB-n voltak. Páratlan tapasztalat ez olyan tehetségeinknek, akik még az NB III-ban pallérozódnak, nem szabad elfelejteni, hogy 16-18 éves játékosokról beszélünk, biztos vagyok benne, hogy hosszú távon ez a tapasztalat hasznos lesz számukra.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman