HÍREK

MTK Budapest II - Tállya KSE 7-0 (4-0)

2016-11-06

MTK Budapest II - Tállya KSE 7-0 (4-0)

Az eső nem, de a gólok záporoztak a borús időben lejátszott bajnoki mérkőzésen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest II - Tállya KSE 7-0 (4-0)

BKV Előre SC Sporttelep

Vezette: Horváth Tibor, asszisztensek: Imrő János, Révész Csilla 

MTK Budapest II: Groppioni – Sági, Katona, Széles, Forgács – Szabó, Bayer – Szatmári, Szuhodovszki, Varga – Szerencsi

Kispad: Erdei, Takács K., Csicsek, Nuszujev, Hreljics, Tóth-Ilkó, Nagy M.

Vezetőedző: Pölöskei Gábor

Csere: Szuhodovszki helyett Nuszujev (63. perc), Bayer helyett Takács (63. perc), Szerencsi helyett Csicsek (75. perc)

Gólszerző: Szerencsi (15. perc, 18. perc, 43. perc), Sági (21. perc), Csicsek (78.perc, 92. perc), Szatmári I. (85. perc)

Tállya KSE :  Tarr – Tóth Sz., Bihari, Paranai, Horváth, Pataki, Tóth A., Irhás, Horváth, Németh D., Subert.

Kispad: Hegedűs, Ondó, Mihálszki, Tóth T., Molnár, Németh B., Hutter.

Vezetőedző: Pachinger János

Csere: Tarr helyett Hegedűs (46. perc), Németh D. helyett Hutter (62. perc), Horváth helyett Molnár (69. perc)

Sárga lap: Németh D. (44. perc), Tóth Sz. (89. perc)

Borús időben, ázott, mély talajú pálya fogadta a BKV Előre SC Sporttelepen a csapatokat, ezen felül több hiányzó is nehezítette Pölöskei Gábor dolgát a csapat kijelölésénél. Ennek is köszönhető, hogy Varga Szabolcs és Federico Groppioni is szerepelt a találkozón. 

A mérkőzés első percétől kezdve harciasan játszottak a fiatalok, egyértelmű volt a cél, lehetőséget sem szerettek volna adni a vendégeknek a kibontakozásra. Az első negyed órában a mezőnyfölény megvolt, a helyzetek viszont nem érkeztek. Ez azonban egy szemvillanás alatt változott, amikor Szatmári István lépett meg a jobb szélen, középre passzolt, ahol Szerencsi Miklós a kapuba pofozta a labdát. (1-0).

Három perccel később, a 18. percben Varga-Széles-Varga volt a labda útja, a szélső – hasonlóan Szatmárihoz – középmagasan centerezett, ahol Szerencsi, lemásolva első gólját, ismét a hálóba gurított. (2-0). Megtartotta lendületét a csapat, és ennek az eredménye lett Sági Milán első bajnoki találata a szezonban, balról érkezett a labda, a jobbhátvéd pedig a rövid oldalon csúsztatott a hálóba. (3-0)

A félidő végéig csak veszélytelen próbálkozások voltak, illetve egy ütközés, amikor Varga Szabolcs és a vendégek kapusa, Tarr Tibor találkozott. A 43. pecben aztán Szerencsi ismét könyörtelen volt, és kihasználta a védelem bizonytalanságát, a megtorpanó kapus mellett a hosszú alsóba lőtt. (4-0)

Félidőben négygólos előny birtokában vonultak pihenőre a csapatok. A szünetet követően kényszerű csere következett, félidőben a cserekapus, Hegedűs állt be a Tállya csapatába, és sorra fogta a kísérleteket. Bayer, Varga, Katona, Szuhodovszki is megkínálta lövéssel a kapust, de úgy tűnt, nem lehet rajta kifogni. Aztán érkezett a 75. percben Csicsek Levente, a triplázó Szerencsit váltotta, és három perc alatt bizonyította, hogy tökéletesen cserélt Pölöskei Gábor. Forgács remek bal oldali szólóját követően ívelt középre, ahol Csicsek érkezett, és a kapuba fejelt. (5-0)

A gól – és Csicsek beállítása – új lendületet adott a csapatnak, hiszen az előbb gólt szerző center most előkészített, remek passzt rakott Szatmári István elé, aki a kapushoz közel lépve pont a hálóőr feje felett bombázott a felső léc alá. (6-0). A mérkőzés utolsó pillanataiban sem volt még vége a gólgyártásnak, ismét Csicsek Levente volt főszerepben, a kaputól 17 méterre fordult meg, majd jobb belsővel hibátlanul tekert a bal kapufa és a kapus közé, beállítva a végeredményt. (7-0).

Pölöskei Gábor csapata ezzel a 8. helyre lépett fel a tabellán, megelőzve a döntetlent játszó Salgótarjánt és DVTK II-t. A vezetőedző értékelése: – Korábban is játszottunk mezőnyben jól, de a helyzeteket nem tudtuk kihasználni, hiába alakítottunk ki sokat. Ma ez nagyban változott, és a kapu előtt kitűnőek voltunk, a helyzeteink nagy részét pedig gólra váltottuk. A mérkőzés előtt gondoltam, hogy nyerni fogunk, de remek érzés, hogy ilyen nagy különbséggel tudtuk ezt megtenni. Maximálisan elégedett vagyok a fiúkkal, remélem merítenek ebből a jövő heti mérkőzésre. 

Természetesen a csapat első mesterhármasát szerző Szerencsi Miklósról is kérdeztük Pölöskei Gábort: – Mixi mesterhármast szerzett, ez hatalmas öröm, hiszen kisebb hullámvölgyben volt, de ez fiatal játékosoknál természetes. Megmutatta, hogy mire képes, megszerezte a csapat első mesterhármasát, remélem úgy fogja folytatni, ahogyan most tette.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman