HÍREK

MTK Budapest II. - Liverpool FC U23 2-5 (2-3) (GALÉRIA)

2017-07-18

MTK Budapest II. - Liverpool FC U23 2-5 (2-3) (GALÉRIA)

Tanulságos vereséget szenvedtek Pölöskei Gábor fiai a Liverpool második csapatától.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest II. - Liverpool FC U23 2-5 (2-3)

Új Hidegkuti Nándor Stadion.

Vezette: Radványi (Vígh-Tarsoly, Kovács)

MTK Budapest II.: Varga B. – Sági, Talabér, Nagy Zs., Nagy M. – Lustyik, Bayer – Szuhodovszki, Schäfer, Takács R. - Szerencsi.

Kispad: Papp – Schrammel, Sziklási, Androsch, Szekeres, Thiam, Varjú, Szabó D., Tóth, Varga Sz., Kisari.

Vezetőedző: Pölöskei Gábor

Csere: Talabér helyett Thiam (17. perc), Szuhodovszki helyett Varga Sz. (59. perc), Takács R. helyett Szabó D. (60. perc), Nagy M. helyett Schrammel (60. perc), Szerencsi helyett Tóth (74. perc), Nagy Zs. helyett Sziklási (74. perc), Lustyik helyett Varjú (74. perc), Sági helyett Szekeres (79. perc), Varga B. helyett Papp (79. perc)

Gólszerző: Szerencsi (7. perc), Takács R. (39. perc)

Liverpool FC U23: George – Whelan, Hart, Phillips, Jones – Williams, Virtue – Gomes, Brannagan, Dhanda – Kane.

Kispad: Firth - Coyle, Parker, Msaterson, Alves, Adekanye, Brewster.

Vezetőedző: Neil Critchley

Csere: Whelan helyett Coyle (46. perc), Hart helyett Parker (46. perc), Phillips helyett Masterson (46. perc), Jones helyett Brewster (46. perc), Virtue helyett Adekanye (46. perc), Gomes helyett Alves (46. perc)

Gólszerző: Phillips (11. perc), Williams (29. perc), Gomes (34. perc), Adekanye (46. és 66. perc)

Neves ellenfelet fogadott Pölöskei Gábor csapata az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, a Liverpool FC „második” csapata, az U23 érkezett Budapestre. Noha a legnagyobb nevű fiatalok az első csapattal készülnek Cameron Brannagan révén nemzetközi kupamérkőzésen szerzett rutinnal rendelkező játékos is Neil Critchley rendelkezésére állt. 

A találkozót talán a várakozásokkal ellentétben az MTK Budapest II. fiataljai kezdték aktívabban, már az első percekben Talabér fejelt volna, de bedobásra mentettek a Vörösök. A 7. percben azonban nem volt lehetőségük védeni. Szuhodovszki Soma futott el a jobb szélen, középre passzolt Schäfernek, aki átjuttatta a labdát George kapuson, Szerencsi Miklós pedig lecsapott rá, és az üres kapuba lőtt. (1-0)

Gyorsan jött a válasz, a 11. percben Brannagan beadásából fejelt gólt Nathaniel Phillips, Varga nem védhetett. (1-1)

A 13. percben Talabér Attilát kellett ápolni ütközést követően, és mint később kiderült, nem tudta folytatni a találkozót – a jobb bokája sérült meg –, a helyére Thiam került a védelem közepére. A mérkőzést ezt követően kiegyenlítődött, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, Schäfer és Szerencsi próbálkozott hazai oldalon, Dhanda pedig a vendégeknél.

A 29. percben megszerezte a vezetést a Liverpool U23. Toni Gomes futott el a jobb szélen, középre passzolt, ahol Jordan Williams a kapuba erőltette a labdát a vetődő Varga mellett. (1-2). Öt perc múlva ismét örülhettek a vendégek, Brannagan szögletéből Toni Gomes fejelt a hosszú kapufa mellett Varga hálójába. (1-3)

A hajrá elején Takács Ronald mutatta meg klasszisát. Schäfer passzolt Takács elé, aki először elfektette a kapust, majd a védők között az üresen tátongó kapuba lőtt. (2-3), ez az állás pedig a félidőig nem változott.

A szünetben frissítettek a Vörösök, és ez megtette hatását. A kék-fehér fiatalok az öltözőben maradtak, és kevesebb mint egy perc alatt gólt szereztek a liverpooli fiatalok, Bobby Adekanye révén. (2-4)

Az 50. perc a sérülésekről szólt, Schäfer torkát érte ütés, de tudta folytatni a mérkőzést, Szuhodovszki azonban rosszabbul járt, rosszullét miatt el kellett hagynia a pályát a 17 éves szélsőnek. Három friss ember lépett pályára hazai oldalon, felélénkítve a játékot. Az újabb gólt ennek ellenére a vendégek szerezték.

Bobby Adekanye ugrott ki a védők mögött, egyedül vezette a labdát, majd a tehetetlen Varga mellett a kapuba helyezett. (2-5)

A félidő hátralevő részében többet támadott az MTK Budapest, Szabó Dominik szólója nem talált kaput, később pedig Tóth Zoltán lövését mentették szögletre a Liverpool védői. Az eredmény nem változott, így vereséget szenvedett második csapatunk. Ennek ellenére Pölöskei Gábor elégedett volt a látottakkal: – Nagyon erős és jól felkészült ellenféltől szenvedtünk vereséget, de csalódottak nem lehetünk. Értékes, tanulságos mérkőzést játszottunk, támadásban kifejezetten mutatósan futballoztunk, a két gól mellett volt 2-3 komolyabb helyzetünk. Ami hiányérzet, az a védekezésünkben keresendő, a szélről beadott labdákat nem tudtuk megfelelően levédekezni, ennek tudható be, hogy sok gólt kaptunk. Mindezek ellenére mezőnyben fel tudtuk venni a versenyt, helyenként látványos játékkal tudtuk meglepni őket, a végjátékban is megmutatkozott, mire képes a csapat, az első félidő kiegyenlített volt. A második félidő is lehetett volna hasonló, ha a ziccereket nem hibázzuk el, ők pedig mondhatni olcsó gólokat rúgtak, melyeket ajándékba kaptak tőlünk. De ebből tanulni kell, megyünk tovább, dolgozunk a szezonkezdésre, nagyon hasznos mérkőzésen vagyunk túl.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-24 11:00 Sóstói Stadion Edzőpálya

Fehérvár FC II

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman