HÍREK

Mesternégyes

2017-10-03

Mesternégyes

Babinszky Bence négy gólt lőtt az Illés Akadémia-Haladás ellen.

U19-es csapatunk szombaton az Illés Akadémiát látta vendégül Agárdon. A mérkőzés előtt, a második helyen álló szombathelyi gárda a Honvéd és a Puskás Akadémia korosztályos csapatait legyőzte, így nem kis feladat elé nézett Salkovics Gábor csapata. A mérkőzés a várakozások ellenére nagyon egyoldalú eredményt hozott, és ötgólos sikert ért el az U19-es együttesünk. A mérkőzés gólfelelősét, a négy találatig jutó Babinszky Bencét kértük, hogy értékelje a találkozót, és a teljesítményét: – Úgy léptünk pályára, hogy biztosan nyerni fogunk. Ez már az első labdaérintéstől érezhető volt, jól ment a játék, nemcsak nekem, hanem a csapatnak is . Sikerültek a cselek, és a vezetést is megszereztük gyorsan. Ezt követően meglőttem az első találatomat, és már akkor éreztem, hogy több van benne. Az egész mérkőzés alatt jól éreztem magam, a többiek is biztosan így voltak vele, nem volt kérdés a győzelem. Már a mérkőzés előtt is éreztem, hogy gólt fogok lőni, igaz arról álmodni sem mertem volna, hogy négy lesz belőle.

A 16 éves játékos számára fontos mérföldkő az idei év, hiszen aláírhatta első profi szerződését: – Örömteli pillanat volt, nem kellett sokat gondolkodnom rajta. Nem titok, hogy itt szeretnék játszani az elkövetkező években, és a célom: mielőbb feljutni az első csapathoz.

A fiatal középpályás beszélt az Agárdon eltöltött időről is: – Amikor az U16-os csapathoz kerültem, kicsit féltem a bentlakástól, de ez hamar eltűnt, kellemesen csalódtam, szeretek itt lenni. A focival nincs gond, jól ment minden évben eddig, igaz talán kiemelkedik az U17-es évem második fele, és az idei, U19-es év kezdete is, hiszen mindkettő remekül sikerült. Ami biztos, hogy egyre összeszokottabb a csapat, és ez meglátszik a játékon is.

16 évesen az U19-es csapat alapembere, ennek ellenére nincs megilletődve, és a pályán is egyenrangú partnere a többieknek: – A legtöbben korombeliek a csapatban, nincs nagy korkülönbség, így a kommunikáció sem problémás. Ha mondok valamit, a többiek meghallgatják, de persze vannak a csapatban vezérek is, akik mindig hangosabbak, és rájuk jobban is kell figyelni.

A szerződés mellé plusz impulzus volt számára, hogy együtt edzhetett Feczkó Tamás csapatával:
– Mindenféleképpen pozitív élmény volt, örültem, hogy megmutathattam magam az első csapatnál. Gyorsabb volt a tempó, sok volt a kis játékos gyakorlat, és hamarabb el is fáradtam. Keményebb a játék, mint nálunk, ennek ellenére nem izgultam, és nem is görcsöltem túl. Mindenki kedves és szimpatikus, hihetetlen élmény volt.

Végezetül Bence edzőit is megkértük, jellemezzék a hétvégén remek teljesítményt nyújtó játékost, Salkovics Gábor a következőket mondta: – Rendkívül gólerős, kreatív játékos, érett, mint a felnőttek, maga intézi saját ügyeit. Nagyon jószívű fiatalember, akiben egészséges, sportemberhez szükséges egoizmus is megvan.

Székely Zsolt is hasonló véleményen van: – Nem ismer elveszett labdát, és bárki jön szembe, üldözi ellenfelét. Gólratörő, ennek ellenére összjátékban is ügyes, és rácáfolt a kritikusaira. Hatalmas belső motivációval rendelkezik, a világ legjobb védői ellen sem ijedne meg

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman