HÍREK

Megfogyva bár, de törve nem

2017-09-01

Megfogyva bár, de törve nem

Három fordulót követően így áll a második csapat.

A Labdarúgó NB III Keleti csoportjában induló második csapatunk három fordulót követően a 7. helyről várja az aktuális, szombati fordulót. Az első három forduló mérlege felemás.

Az első fordulóban a friss feljutó Tiszafüred otthonába látogattak fiataljaink. Már a találkozót megelőzően is elmondta Pölöskei Gábor, hogy mennyire nehéz lesz a mérkőzés, hiszen csaknem a csapat felének ez lesz az első találkozás a felnőtt futballal. A vártaknak megfelelően a dimbes-dombos pályán nem tudtuk akaratunkat érvényesíteni, a „klasszikus MTK-stílus” nem volt játszható, így maradtak az ívelések, átlövések, pontrúgások. A hazaiak a vezetést is megszerezték, de 19 éves utánpótlás-válogatott védőnk, Nagy Zsombor találatával egy ponttal nyitott a fakó. A pontszerzés mellett negatívum Schrammel Ádám sérülése, de az ő rehabilitációja jól halad, két hét múlva már szeretne pályára lépni.

A második mérkőzésre az előző évből ismerős Salgótarján érkezett Csepelre. A nógrádiak nagy célokkal vágtak neki a szezonnak, a dobogó, de akár a végső feljutás is célként lebeghet szemük előtt. A vendégek vezetőedzője, Zoran Kuntics a mérkőzés előtt elismerően beszélt csapatunkról a nogradifutball.hu-nak: – Mondhatom, hogy ellenfelünknél a technikailag legképzettebb fiatal játékosokról van szó Magyarországon.

A pozitív szavak nem szálltak játékosaink fejébe, sőt ha lehet még a bizonyítási vágy is hajtotta őket, hogy megmutassák, megérdemeltek a vendégek dicséretei. Az eredmény pedig 3-0 lett, Szuhodovszki Soma kettő, Szerencsi Miklós pedig egy találatot szerzett, így első győzelmének is örülhetett második csapatunk. 

A harmadik fordulóban a viharos időjárással megáldott Balassagyarmatra látogattak a fiatalok. A csapat kiegészült több, az első csapat keretéből visszajátszó játékossal, Talabér Attila sérülés után, Katona Máté pedig eltiltás után tért vissza, illetve Bayer Bence és Forgács Péter is pályára lépett. A nógrádiak vezetést szereztek, majd két perc alatt két gólt lőttünk. Talabér szabadrúgásból, Szuhodovszki pedig fejjel volt eredményes. A mérkőzés végén mégis a hazaiak örülhettek, 10 perc alatt dupláztak, otthon tartva a három pontot.

A csütörtöki edzést követően Pölöskei Gáborral beszéltünk a rajtról, és a 4. fordulóról, ahol a jelenlegi sereghajtó Tiszaújváros érkezik Csepelre:

– Három mérkőzés, döntetlen, győzelem, vereség, azt kaptad a csapattól, amit előzetesen vártál?

– Mondhatjuk, hogy igen. Nem nagyon ismerjük az ellenfeleket, több új csapat is van a csoportban, el fog tartani egy ideig, mire feltérképezzük őket. Reális pontmennyiséget gyűjtöttünk, az első mérkőzésen harcos, küzdelmes iksz, a másodikon erős ellenféllel szemben játszottunk nagyon fegyelmezetten, és szereztünk három pontot. Balassagyarmaton szintén nagy játékerővel találtuk szembe magunkat, ahol elszenvedtük az első verségünket. Több, volt élvonalbeli játékos szerepelt a csapatukban, de a vereség a saját hibánkból jött. Nem működött a védekezés, ez pedig a vesszőparipám, a felkészülés alatt is sokat beszéltem erről. Megint más összeállításban játszottunk, de a hibák egyéniek voltak, nem az összeszokottság hiánya okolható. Ezeket ki kell javítani, és sikeresek lehetünk!

– A felkészülés után mondtad, hogy megismerted a csapatot, tudod kire számíthatsz, ez mennyire változott az első fordulókban?

– Ez a folyamat tovább fog tartani, nem egy-két meccsen kell jól teljesíteni, hanem folyamatosan. Több, mint tíz forduló van a szünetig, addig meg kell mutatni, ki-mire képes, koncentráltan kell futballozni. Jó úton járunk, minden adott arra, hogy jó eredményeket érjünk el.

– Mennyire kezdik felvenni a fiatalok a felnőtt futball ritmusát?

– Talán félúton vagyunk, vannak biztató jelek, de olyan játékhelyzetek is, amit nem mindig a legjobban oldunk meg, nincs még meg a kellő rutin. Ez tanulási fázis, az előző időszakokhoz hasonlóan az első félév mindig a tapasztalatszerzésé, az összeszokásé, itt hektikusabb a csapat. Tavaszra már egyben lesz a csapat, jobb teljesítmények jönnek, most is hasonló várható.

– Az előző fordulókban a betegségek és a sérülések nem kerülték el a csapatot, mire számíthatunk a Tiszaújváros ellen?

– Többször problémát okoz az összeállítás, többen a válogatottaknál vannak. Múlt héten Tóth Zoli, most Varju Benedek, Palincsár Martin és Lustyik Levente van a válogatottnál, plusz akik szerepeltek, Katona Máté és Demjén Patrik szintén a válogatottnál van. Így nézve csökkent a merítési lehetőségem, kapust is például az U19-ből kellett kérnem, most is hasonló helyzet alakult ki. Ez ilyen műfaj, ez vele jár, de szerencsére ezek örömteli hiányzások, hiszen a válogatottban szerepelni mindig megtiszteltetés.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-24 11:00 Sóstói Stadion Edzőpálya

Fehérvár FC II

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman