HÍREK

Magabiztos győzelemmel kezdtük a szezont

2020-07-15

Magabiztos győzelemmel kezdtük a szezont

Prosser és Lencse is duplázni tudott, de Ramos is betalált a III. Ker. TVE ellen. Folytatás a szlovéniai edzőtáborban, ahol négy meccs is vár a csapatra.

Felkészülési mérkőzés:
MTK Budapest–III. Ker. TVE 5-1 (2-1)

Gólszerző: Ramos (21.), Prosser (27., 62.), Lencse (67., 69. - a másodikat büntetőből) ill. Remili (29.)

MTK Budapest (I. félidő): Mijatovics - Balázs (Katona 41.), Varju, Nagy, Barna - Cseke, Mezei, Kanta - Prosser, Bíró, Myke.

MTK Budapest (II. félidő): Somodi - King, Varju, Ferreira, Herrera - Kata, Katona, Palincsár - Prosser, Lencse, Schön.

Az új idényre készülő csapatunk szerda délelőtt lejátszotta első felkészülési mérkőzését, melyen az NB III-as III. Ker. TVE volt az ellenfelünk az Salgótarjáni úti edzőpályán.

A találkozón nem léphetett pályára az új igazolások közül sérülés miatt Bojan Miovski, de rajta kívül Gera Dániel, Pintér Ádám és Baki Ákos sem állhatott még Michael Boris és szakmai stáb rendelkezésére - mindannyian utaznak viszont az edzőtáborba.

Ott volt viszont a kezdőcsapatban a friss szerzemények közül a montenegrói válogatott hálóőr, Milan Mijatovics, az Újpestről érkező Balázs Benjamin, a Debrencenből megszerzett Barna Szabolcs, valamint a hosszú sérülése után visszatérő Myke Bouard Ramos.

Az összecsapást mi kezdtük jobban, irányítottuk a játékot, az első negyedórában két lehetőségünk is volt a gólszerzésre. Előbb a 6. percben a berepülő védő blokkolta Prosser lövését, majd hét minutummal később ismét szélsőnk veszélyeztetett, de 28 méterről elvégzett szabadrúgását bravúrral védte Steer.

A 21. percben már előnybe kerültünk, a végig remekül játszó Prosser jobbról érekző centerezésére Ramos repült be a hosszún, és a kapásból a bal felsőbe lőtt (1-0). Hat perccel később, az ivószünetet követően Bíró ugratta ki a gyors labdajáratás után Prossert, aki ballal a jobb felsőbe bombázott (2-0).

A kontrákra berendezkedő vendégek a 29. percben szépíteni tudtak. Remili büntetőjét elsőre még védte Mijatovics - aki így egy kivédett 11-essel mutatkozott be -, de a kipattanót már értékesítette a rutinos támadó (2-1).

Sajnos az első félidőt egy sérülés zárta le, Balázs Benjamin szorult ápolásra egy ütés után, a helyére Katona Máté érkezett a 41. percben.

A szünetben szinte sort cserélt vezetőedzőnk, az első félidei kezdőből csak Varju és Prosser maradt a folytatásra is. Bemutatkozott viszont két új légiósunk, Tiago Ferreira és Sebastian Herrera is, valamint a tavalyi szezont kölcsönben töltő Patrick Ikenne-King is.

A második játékrészben sem változott a játék képe, együttesünk fölényben futbalozott, szép támadásokat vezetett, és nem mellesleg három találatot szerzett. A 52. percben King keresztbe lőtt labdájáról még kevéssel lemaradt Lencse, utána viszont már jöttek a gólok.

Előbb a 62. percben Prosser az ellenféltől kapott labdát emelte át látványosan a kapus felett (3-1), majd öt minutummal később rendkívül önzetlen volt, előkészítése után pedig Lencse az üres kapuba passzolt (4-1)

A 69. percben kialakult a végeredmény, Prosser lövésénél kézzel ért a labdához a vendégek játékosa, a megítélt tizenegyest pedig Lencse a jobb alsóba rúgta (5-1).

Csatárunk közel járt a mesterhármashoz is, de a 74. percben a jobb alsóba tartó lövését bravúrral kitolta a vendégek hálóőre, így négygólos különbséggel győztünk.

Csapatunk holnaptól Szlovéniában folytatja a felkészülést, szombaton (07.18.) két edzőmérkőzés is vár a társaságra. Ezt követően még jövő hét kedden (07.21.) és szombaton (07.25.) is lépünk pályára. A hazatérést követően terveink szerint két felkészülési találkozó lesz még: augusztus 1-jén, majd egy héttel a rajt előtt, 8-án. Az első meccset a felvidéki, szlovák élvonalban szereplő SKF Sered ellen vívjuk majd, a másik ellenfél még egyeztetés alatt áll.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman